Exploratorii lumii de mâine
28 June 2018
A început primul Congres Internațional Perinatal TOTAL (1st International Perinatal TOTAL Health Congress)
28 June 2018

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – Invitată, dr. în astrofizică Aurora Simionescu

 

Diaspora. Dincolo de granițe, între 21.1- – 22.00, pe toate frecvențele Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro

Aurora Simionescu este dr. in astrofizică, absolventă a Universităților Ludwig-Maximilians din München si Jacobs din Bremen (https://aurorasimionescu.wordpress.com/curriculum-vitae/, https://aurorasimionescu.wordpress.com/public-outreach/) dar și primul cetățean non-japonez care a ocupat un post de profesor la Agenția Japoneză pentru Explorare Aerospațială, JAXA.

De curând, Aurora Simionescu a primit o bursa prin programul “Women in Science Excel” (WISE) a Organizatiei Olandeze pentru Cercetare, un proiect dedicat promovării femeilor în ştiin­ţă, la nivel de profesor și își va începe activitatea de la 1 septembrie la Netherlands Institute for Space Research, unul din institutele membre ale acestei organizații.

Este născută la Braila, absolventă a Colegiului Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci”, și doctor în astrofizică al Institutului Max Planck pentru Fizica Extraterestră din Munchen, Germania.

A urmat post-doctoratul, la Universitatea Stanford din California cu o bursă Einstein oferită KIPAC – Institutul Kavli pentru Astrofizica Particulelor si Cosmlogie, sponsorizată de NASA.

A fost International Top Young Fellow la JAXA, Japonia, timp de 3 ani după care a fost numită profesor asociat la aceeași JAXA, Agenția Japoneză pentru Explorare Aeriospațială, fiind prima persoană non-japoneză care a ocupat această poziţie.

Sursa foto : https://www.facebook.com/photo

foto 5 – ASTRO-H la rampa de lansare. Credit: Scott Porter. Sursa https://www.facebook.com/photo

Redactor Corina Negrea