Bulletin cosmic
26 September 2018
În jurul lumii cu National Geographic – Noua față a lui Katie 
27 September 2018

Idei in nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – Invitat Prof. dr. Dan Georgescu

Medicul Dan Georgescu, Profesor de Chirurgie Plastică Oculofacială la Nova Southeastern University din Miami, Florida, Statele Unite este invitatul ediției din această seară a emisiunii Diaspora. Dincolo de granite, care se difuzează pe toate frecvențele Radio România Cultural și online, pe www.radioromaniacultural.ro, de la 21.10 la 22.00, realizator Corina Negrea.

Dr. Dan Georgescu a fost și președintele Congresului Societății Europene de Chirurgie Oculoplastică și Reparatorie (ESOPRS), cel mai mare congres de chirurgie oculoplastică din lume, eveniment științific internațional care a avut loc în premieră în România, cu sprijinul Societății Române de Oftalmologie, în perioada 13 – 15 septembrie 2018, la Hotelul Radisson Blu din București.

Societatea Europeană de Chirurgie Oculoplastică și Reparatorie, ESOPRS este o societate profesională formată din chirurgi oftalmologi supraspecializati in chirurgia oculoplastică care promovează cele mai noi tendințe în domeniul chirurgiei estetice și reconstructive a pleoapelor, feței, orbitei și căilor lacrimale, domeniu aflat încă la început de drum în România.

Dan Georgescu este chirurg oculoplastician specializat în chirurgia estetică și reconstructivă a pleoapelor și a feței, chirurgia orbitei și chirurgia căilor lacrimale.

Dr. Georgescu este certificat de către Bordul American de Chirurgie Estetică Facială (American Board of Facial Cosmetic Surgery), Bordul American de Oftalmologie (American Board of Ophthalmology) și este Fellow al  American Academy of Cosmetic Surgery (AACS), American Society of Ophthalmic Plastic and Reconstructive Surgery (ASOPRS) și European Society of Ophthalmic Plastic and Reconstructive Surgery (ESOPRS).

După absolvirea Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Dr Dan Georgescu și-a facut Doctoratul în Neuroscience la Yale University și UT Southwestern Medical Center în Statele Unite, urmat de Specializare în Oftalmologie la John Moran Eye Center, University of Utah și supra-specializare (Fellowship) în Chirurgie Plastică Oculofacială la Center for Facial Appearances cu Profesorul Richard Anderson. După terminarea studiilor, a fost numit Assistant Professor of Oculofacial Plastic Surgery la John Hopkins Medical Center în Baltimore, spitalul Nr. 1 din Statele Unite 20 de ani la rând.

În prezent, Dr Georgescu este Profesor de Chirurgie Plastică Oculofacială la Nova Southeastern University din Miami, Florida, Statele Unite.

Dr Dan Georgescu a servit în numeroase misiuni umanitare în ultimii 12 ani în Nepal, India și Cambodgia unde a tratat sute de copii cu tumori sau malformații oculo-faciale și a instruit doctorii locali. În ultimii 5 ani, Dr Georgescu a efectuat nenumărate intervenții pro bono și în România unde opereaza lunar și pregătește noua generație de chirurgi oculoplasticieni.

Fost maratonist, Dr Georgescu practică multe sporturi printre care, ski, snowboard și kite-surf sunt activitățile favorite. Duminica cântă în corul bisericii, iar în timpul liber călătorește în jurul lumii împreună cu soția sa, Monica.