Ochelari inteligenți pentru asistență la distanță sau telemedicină
4 October 2018
Imunoterapiile – o revoluție în tratamentul cancerului
4 October 2018

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe. Invitată Alexandra Jugureanu

Alexandra Jugureanu este doctor în Sociologie și consultant senior în cercetare și dezvoltare la Lumminary, un startup în biotehnologie.

 Absolventă a Universității București, a urmat apoi masteratul la Brunel University London (http://www.brunel.ac.uk) în studii sociale și culturale, iar doctoratul i-a fost acordat de The University of Leicester.

 Din mai 2017 face parte din echipa Lumminary, un startup românesc cu sediul la Londra în Marea Britanie. Lumminary este cel mai mare app store de aplicații genetice din lume, platforma sa oferind spațiu nelimitat și gratuit de stocare a datelor de ADN.

 Înainte de aventura in biotech, Alexandra a facut cercetare calitativă în domeniul fericirii. Momentan lucrează alături de Flaviu Rădulescu, fondator și CEO al Lumminary, manageriază parteneriate internaționale și se ocupă de dezvoltarea platformei.

 Când nu se ocupă de genetică, Alexandra creează și colecționează parfumuri, se antrenează pentru a deveni paramedic voluntar, își aglomerează apartamentul foarte mic cu ghivece cu flori și plante, iar din când în când cântă la cor.

Iar în seara aceasta este invitata emisiunii  Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe, în direct din studioul Radio România Cultural, pe toate frecvențele Radio România Cultural și video online, pe www.radioromaniacultural.ro

Realizator si moderator Corina Negrea