Studii medicale pentru tratamentul cu radiații electromagnetice
20 April 2017
Praf de România
20 April 2017

Idei in nocturnă. Diaspora. Dincolo de graniţe

Invitat  dr. Doru Paul, profesor asistent la Universitatea Hofstra din Long Island, doctor în medicină în cadrul Centrului de cancer Monter – Monter Cancer Center – din Long Island. Centrul face parte din lanţul Northwell Health, cel mai important lanţ spitalicesc din statul New York.

Este, de asemenea, şi organizatorul primului congres de oncologie translațională din România, care va avea loc la Bucureşti între 21 şi 23 aprilie a.c., eveniment la care vor participa 12 specialiști şi cercetători români în domeniul oncologiei din diaspora (SUA, Franța, Suedia), alături de alți peste 30 din România.

Doru  Paul este absolvent al Facultății de medicină a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București (1993). În 1995 obține diploma în oncologie clinică la Facultatea de medicină Paris VII iar în 1996 – pe cea în cronobiologie, la Facultatea Paris VI.

Urmează apoi Masteratul în Biologia îmbătrânirii, la aceeași facultatea Paris VI pentru ca, trei ani mai târziu, să-și încheie rezidențiatul în medicină internă la Spitalul Jacobi din Bronx, New York.

În 2002, își încheie și stagiul în Hematologie – Oncologie la Spitalul Montefiore de asemenea din Bronx, New York iar în 2015 devine Doctor Summa cum laudae la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, cu o lucrare despre oncologia personalizata a cancerelor pulmonare.

În ultimii 5 ani s-a specializat în cancerele pulmonare şi de cap şi gât iar din 2015 lucrează la o nouă abordare a tratamentului cancerului.

Realizator Corina Negrea