Ziua Carenței de Fier – 26 noiembrie 2020
26 November 2020
Dimensiunea științifică a artei: Andreea Stoica – SciKids Fest, eurovizionul științei, se desfășoară online
27 November 2020

Idei în nocturnă. Dincolo de granițe: De ce este nevoie de un Pact Național pentru Cercetare? Astăzi, răspunsul mediului academic.

Sursa foto pixabay.com

La Idei în nocturnă. Dincolo de granițe, de la 21.10 la 22.00, la Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro, realizator Corina Negrea.

Invitați: prof.univ.dr Carmen Chifiriuc, prorector cu cercetarea al Universității  București (https://unibuc.ro/), acad. Marius Andruh, președintele Secției de Științe Chimice a Academiei Române (https://acad.ro/sectii/sectia05_chimie/chim_membri.htm), prof.univ.dr Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (https://www.ubbcluj.ro/), Marius Mihășan, prof. dr. abilitat, Laboratorul de Biochimie și Biologie Moleculară, Facultatea de Biologie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (https://www.uaic.ro/), Vlad Manea, dr. în geoștiințe, cercetător senior la Universitatea Autonomă din Mexic (https://www.unam.mx/) și Ștefan Szedlacsek, dr. biochimie, Șeful Departamentului de Enzimologie al Institutului de Biochimie al Academiei Române (www.biochim.ro), Vlad Manea și Ștefan Szedlacsek – în Consiliul director Ad Astra (https://ad-astra.ro/) , asociația care a inițiat Pactul Național pentru Cercetare.

poza 1 – Carmen Chifiriuc ( https://unibuc.ro)
poza 2 – Marius Andruh (https://www.google.com/)
poza 3 – Daniel David (https://www.google.com/)
poza 5 – Vlad Manea (https://scholar.google.com/citations)