Spectacolele Teatrului Odeon prezente în festivaluri în această toamnă
30 September 2016
DOCUMENTAR: 85 de ani de la nașterea actorului Dem Rădulescu
30 September 2016

iHamlet, experiența teatrală new media a adolescenților

Asociația Punctart a lansat iHamlet, primul său proiect cultural dedicat adolescenților, o inițiativă independentă finanțată de Ministerul Culturii, prin Programul Acces, și ArCuB, prin programul de finanțări nerambursabile București, Orașul in-vizbil.

iHamlet este un spectacol de teatru hi-tech, o cercetare sociologică despre profilul spectatorului adolescent de teatru și o aplicație pentru smartphone integrată.

Ultimele două reprezentații cu acces gratuit se vor desfășura la Teatrul Excelsior, pe 30 septembrie, ora 17:00 în cadrul EXCELSIOR TEEN-FEST, festivalul de teatru dedicat adolescenților, și pe 3 octombrie, ora 21:00, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”.

Bazat pe un text nou, inspirat mai degrabă din personajul Hamlet decât de subiectul piesei lui William Shakespeare, echipa Punctart a creat o experiență teatrală ilustrată ca un eseu audiovizual despre inadaptare și refuzul de a se conforma realității, despre identitate și conștiință, dar și despre conflictul dintre generații. Iluzia și realitatea se îmbină într-un univers care sparge barierele timpului și ale spațiului, creând un timp al emoției. Limbajul scenic creat îmbină expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiecțiile video și noile tehnologii pentru a construi o experiență senzorială intensă: un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generații, un Hamlet de azi.

Spectacolul de teatru iHamlet reflectă universul subiectiv al lui H, un adolescent aparent obișnuit, uimit și dezamăgit totodată de lumea din jur. Atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o rețea fabuloasă de gânduri și imagini pe care le modelează la infinit, până într-o zi, când tot ceea ce părea sigur se scufundă sub o avalanșă de întrebări, iar H rămâne blocat în rețea încercând cu disperare să schimbe cursul evenimentelor.

iHamlet este online pe www.punctart.ro/ihamlet, la un like distanță pe www.facebook.com/punctart  și poate fi urmărit pe Instagram: @punctart.

 

iHamlet înseamnă:

 

Pe scenă: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vlad Logigan, Vlad Pavel

Regia: Catinca Drăgănescu

Dramaturgia: Elise Wilk

Coregrafia și mișcarea scenică: Simona Deaconescu

Scenografia și costumele: Bogdan Costea

Video & Light Design: Dan Basu

Sound Design: INTERIOR8

Manager proiect: Smaranda Pasnicu

Promovare: Raluca Rădoi, Oana Medrea

Producție și administrativ: Alina Dumitrache, Ștefania Iorga, Eliza Cioacă, Delia Florea

 

Durata spectacolului: 75 de minute

 

Parteneri: Teatrul Excelsior, British Council, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, Ajungem Mari, GRID

 

Parteneri media: IQads, IQool, Modernism, Jurnal de București, Feedler