Florin Barza
22 September 2016
Gravorul Mircea Nechita si cartea bibliofila
6 October 2016

Ileana Victoria Dragomirescu

fotografia este realizata la Maldaresti, la finalul taberei de creatie, 2015

Pe Ileana Victoria Dragomirescu am surprins-o mai ales in expozitiile de grup, cu predilectie aceasta participand cu lucrari de grafica de sevalet.
Apoi, i-am urmarit cu interes manifestarile si simpozioanele la care ii invita cu entuziasm si daruire pe elevii sai de la Liceul de arte plastice “Nicolae Tonitza”. Nu in ultimul rand, am avut placerea de a o vedea pe Ileana Victoria Dragomirescu lucrand in peisaj, in Tabara de creatie de la Cula Maldaresti, in editia din 2015.
Peste toate informatiile pe care le aveam deja legate de artista, recent s-a adaugat o alta: intalnirea expozitionala a promotiei anului 1976; evenimentul realizat la 40 de ani de la finalizarea Liceului de arte plastice “Nicolae Tonitza” mi-a oferit o perspectiva noua asupra artistei.
Dorinta de a face un interviu care sa surprinda in plus, universul pictural al plasticienei, mi-a deschis usa spatiului de creatie al Ilenei Victoria Dragomirescu, un spatiu devenit astfel accesibil si celor care iubesc si cauta ‘Amintiri cu si despre artisti plastici’.
dr. Roxana Pasculescu, critic de arta