Filmele din competiția One World Romania #14 sunt ca o oglindă a societăților despre care vorbesc
8 April 2021
Premiile BAFTA 2021: Lista câștigătorilor
12 April 2021

ÎN CULISE @ODEON „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”

Vineri, 9 aprilie, ora 19:00, pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook a Teatrului Odeon și a Radio România Cultural, vă invităm să priviți în culisele primei premiere a anului 2021, spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?de Edward Albee, regia Alexandru Mâzgăreanu, decorul Andrada Chiriac, costumele Alexandra Mâzgăreanu, muzica Alexandru Suciu, light design Cristian Niculescu, traducerea Ionuț Grama, cu Carmen Tănase, Adrian Titieni, Ioana Mărcoiu și Silvian Vâlcu.

Această inițiativă, de a vedea cu ajutorul camerei de filmat în spatele scenei, de a intervieva echipa de creație, dar mai ales de a oferi publicului șansa să pătrundă detaliile procesului artistic, a pornit în toamna anului trecut. La finalul celei de-a treia ediții a proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe, spectacolul multi-premiat Gardeniade Elżbieta Chowaniec (Polonia), regia Zoltán Balázs (Ungaria), urma să fie prezentat la Roma, în cadrul unui festival Fabulamundi, dedicat încheierii acestei a treia ediții. Datorită pandemiei însă, a fost nevoie să se găsească o formulă de prezentare online.

Filmul, realizat cu această ocazie, primul dintr-o serie pe care ne-o dorim completată, se poate vedea în continuare, atât pe canalul de YouTube, pagina de Facebook a Teatrului Odeon și a Radio România Cultural, pe site-ul propriu, cât și pe pagina partenerului Fabulamundi. Playwriting Europe, în secțiunea video productions.

Vinerea trecută, 2 aprilie, ora 19:00, seria materialelor care privesc în culisele celor mai recente producții ale Teatrului Odeon a fost completată cu un film despre spectacolul cu care am deschis Stagiunea 2020 – 2021, Kilometrul Zero de Saviana Stănescu, regia Andrei Măjeri, decor Constantin Ciubotariu, sound design Adrian Piciorea, video creation Ioana Ilaș Bodale, light design Andrei Délczeg, instalație multimedia Luca Achim, cu Ioana Bugarin, Diana Gheorghian, Nicoleta Lefter și Alexandru Papadopol.
Acesta poate fi văzut pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook.

Proiectul ÎN CULISE @ODEON va continua după lansarea celui de-al treilea episod, dedicat spectacolului „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, cu viitoarele noastre premiere.