Sebastian Crăciun, realizator muzical Radio România Cultural: “Muzica nu mă face să visez, eu o ascult în mod analitic. E foarte stresant să asculți muzica în maniera unui analist profesionist”
15 March 2021
Timpul prezent – Superputerea traducătorilor: cazul Amanda Gorman
15 March 2021

În perioada 15-19 martie, invitata emisiunii „Vorba de cultură” este scriitoarea SIMONA SORA

A debutat editorial în 2008 cu eseul „Regăsirea intimității” (Cartea Românească), ce a primit Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor, Premiul pentru debut al revistei Observator cultural, Premiul pentru exegeză în proza românească, Premiul pentru debut al revistei România literară, și a fost finalistă a Marilor Premii Prometheus. În 2009 a publicat eseul „Ultima Thule. Cetățile dacice din Munții Orăștiei” (Artec, Spania), iar în 2014 volumul de publicistică „Seinfeld și sora lui Nabokov” (Polirom). Primul său roman, „Hotel Universal” (Polirom, 2012), a fost tradus în limbile croată și franceză și a primit Premiul Academiei Române „Ion Creangă” pentru proză. A tradus în română literatură spaniolă și hispano-americană – autori precum Carlos Fuentes, Iván Repila, Roberto Bolaño – și a fost inclusă în numeroase antologii românești de proză scurtă.

În 2020, a publicat romanul „Complezență. Înălțarea la ortopedie • Musafir pe viață”.

O puteți asculta pe frecvențele Radio România Cultural sau la www.radioromaniacultural.ro, de luni (15 martie) până vineri (19 martie), între orele 12:00-12:30.

Realizatoare, Ema Stere