Expoziție de Artă Persană și Artizanat – Zilele Culturii Iraniene
9 February 2017
Regizorul Radu Gabrea a murit
9 February 2017

Începe Festivalul Internaţional de Film de la Berlin!

Astăzi începe cea de-a 67-a editie a Berlinalei. România participă în competiţia principală cu lungmetrajul „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, câştigătorul unui Urs de Aur, cu „Poziţia copilului” (2013).

În cadrul ediţiei de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin vor fi proiectate 399 de filme, la care se adaugă alte aproximativ 700 de producții, prezentate în cadrul European Film Market, piața europeană de film pentru profesioniștii industriei.

18 filme, din ţări precum România, Franța, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Japonia, Portugalia, Chile, Coreea de Sud sau Polonia concurează în competiţia principală a festivalului pentru unul din trofeele Berlinalei.
Juriul de anul acesta, care va decerna Ursul de Aur şi Ursul de Argint, este prezidat de regizorul şi scenaristul Paul Verhoeven.
La cea de-a 67-a ediţie România participă în competiţia principală cu lungmetrajul „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer.

De asemenea în cadrul „Berlinale Talents”, țara noastră este reprezentată de regizoarele Ilinca Călugăreanu şi Ioana Mischie, actorul Alexandru Potocean, producătoarea Andra Popescu, operatoarea Carmen Tofeni, distribuitorul de film Matei Truță și scenarista Monica Stan, în programul „Shooting Star” de actorul Tudor Aaron Istodor, precum şi de proiectul de film „Căprioara”, în regia lui Bogdan George Apetri, în cadrul „Co-production Market”.

În cadrul „LOLA at Berlinale” va fi proiectat filmul „Die Reise mit Vater” („La drum cu tata”) în regia Ancăi M. Lăzărescu.