Mănăstirea Tismana, cel mai vechi aşezământ monahal din Ţara Românească
7 March 2017
„Mama. Eseu despre iubire” – o nouă expoziție fotografică, semnată de Cătălina Flămînzeanu
7 March 2017

Innovation Labs transformă ideile inovative în afaceri

Cea de a 5 ediție a competiției Innovation Labs s-a desfășurat sâmbătă și duminică la Biblioteca Universității Politehnica din București. Din cele peste 60 de echipe  înscrise, doar 24 s-au calificat pentru etapa de mentorat, care va urma. Innovation Labs este o competiție adresată tinerilor intreprinzători și inovativi care vor să transforme ideea  într-un produs vandabil și să crească o afacere. 
Peste 24 de ore de concentrare, imaginație, muncă, au fost necesare, pentru ca cele mai bune echipe să realizeze un prototip viabil și persuasiv sub îndrumarea mentorilor-antreprenori și profesioniști de top din industria IT&C.
Hackathon-ul din București este prima etapă a programului Innovation Labs, ajuns la cea de-a cincea ediție. La eveniment au participat  peste 200 de tineri, care au prezentat în prima zi de eveniment idei de produse încadrate pe mai multe direcții de dezvoltare: Agricultură, Securitate cibernetică, Energie, Sănătate și Stil de viață, Vânzări și Orașe inteligente. 
După o primă etapă de votare din partea publicului și a juriului, în următoarele 24 ore, participanții au lucrat la dezvoltarea ideilor și realizarea unui prototip viabil și persuasiv sub îndrumarea mentorilor – antreprenori și profesioniști de top din industria IT&C.
Juriul a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai credibile 24 de idei de produs cu potențial de a deveni afaceri, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat a Innovation Labs. Experiența maratonului din București se va repeta în alte 4 orașe din România: Iași, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara, iar confruntarea finală se va desfășura în luna mai 2017, când vor fi desemnați câștigătorii pentru cele 6 secțiuni: Agricultură, Securitate cibernetică, Energie, Sănătate și Stil de viață, Vânzări și Orașe inteligente. 
Reportaj înregistrat cu Andrei Pitiș, co-fondatorul competiției Innovation Labs, Radu Motișan, câștigătorul competiției din 2016 la secțiunea Sănătate și stil de viață, Alexandru Șolot – echipa Tremdix, Sergiu Duda – echipa Nightingale, Michel Cojocaru – echipa Smartpot.