Expoziție de pictură şi sculptură Ștefan Oroian la sediul Institutului Cultural Român Budapesta
30 March 2017
De la Sydney la Bucureşti. Christian Badea din nou pe scena Ateneului Român
31 March 2017

#InstaCraiova – Spune povestea ta prin fotografii

Ai un profil public de Instagram? Fă o fotografie în Craiova sau în jurul orașului, folosește #InstaCraiova și ea poate fi una dintre cele 100 de fotografii ce vor fi expuse în a doua ediție a proiectului fotografic InstaCraiova.

 

InstaCraiova a luat naștere anul trecut, după prima întâlnire a Instagrammeri-lor din Craiova. Prima ediție, din octombrie 2016, s-a bucurat de succes, și astfel am continuat proiectul. Scopul evenimentului este acela de a promova orașul nostru, de a promova comunitatea pasionaților de fotografie pe Instagram și de a realiza un conținut creativ cât mai calitativ, având în vedere că petrecem foarte mult timp cu ochii în telefon.”, precizează Andreea Melinescu, inițiator al proiectului.

 

100 dintre cele mai inspirate fotografii vor fi expuse în perioada 12 mai – 06 iunie 2017, în Sala Studio a Teatrului pentru copii și tineret Colibri.

 

Nu e bucurie mai mare decât dorința unor tineri de a face din social media și din pasiunea pentru trendurile tehnologiei un mod de a-și descoperi orașul și de a-l împărtași celorlalți. InstaCraiova ajunge la a doua ediție și e găzduită de teatrul lor, al tinerilor: Colibri. Suntem onorați să fim parteneri în acest proiect, le dorim succes și ne dorim cât mai multe ediții InstaCraiova!”, ne spune Adriana Teodorescu, managerul Teatrului Colibri.

 

Despre cum poți participa la InstaCraiova aflăm de la Ciprian Vlădulescu, inițiator al proiectului: „Fotografiile nu urmăresc o temă specifică, ci trebuie să surprindă momente cât mai reușite, să fie atractive din punct de vedere vizual. Pentru a participa trebuie să ai un profil public de Instagram și să utilizezi #InstaCraiova. Fotografiile trebuie realizate în Craiova sau în jurul orașului, fie cu telefonul, fie cu un aparat foto, până pe data de 2 mai. Vom selecta 100 de fotografii, vom contacta utilizatorii Instagram a căror fotografii au fost selectate și îi vom invita la vernisajul din data de 12 mai, găzduit de Teatrul pentru copii și tineret Colibri.

 

Hashtag-ul #InstaCraiova a adunat la prima ediție peste 800 de fotografii, iar în prezent sunt mai mult de 1600 de fotografii postate.

 

Ediția de anul acesta va fi mai complexă. Pe lângă expoziție, săptămânal va avea loc un eveniment dedicat comunității noastre. Astfel, avem un nou coleg în echipă, videograful Andrei Ursu și un nou partener, Eli Adam, consultant de imagine.”, adaugă Andreea Melinescu.

 

Task-ul meu este acela de a selecta fotografii înscrise pe hashtag-ul #InstaCraiova și de a mă asigura că ele vor arăta bine pe hârtie. Dacă la prima ediție InstaCraiova au participat câteva sute de tineri pașionati de fotografie, sunt convins că anul acesta vor trece pragul Teatrului Colibri cel puțin de două ori mai mulți Instagrammeri craioveni.”, precizează Andrei Ursu.

 

Despre impactul pe care l-a avut prima ediție InstaCraiova în rândul participanților, ne vorbește Eli Adam: „Mie mi-a plăcut foarte mult prima ediție, în primul rând ca și idee și setup, dar mai mult de atât că v-ați folosit de hashtag-ul #InstaCraiova ca parte din branding-ul orașului nostru. Mai mult ca sigur acest hashtag a ajuns să contribuie la promovarea Craiovei în rândul potențialilor turiști. Impactul la nivel personal a fost că de atunci folosesc încontinuu #InstaCraiova și că mă și mândresc oarecum că pot să fac asta și că aparțin unei comunități pe care voi ați creat-o.”

 

„Cât privește workshop-ul, îmi propun să îi ghidez pe cei interesați spre a-și definitiva un concept, a-l pune în practică ca parte a unei ședințe foto, și nu oricum ci cu ajutorul diverselor trucuri la nivel de imagine, pe care eu să le pun la dispoziție ca informație”, adaugă Eli Adam cu privire la unul dintre evenimentele ce se va desfășura în timpul expoziției.

 

InstaCraiova este un proiect organizat de Asociația April Hub și Comunitatea Instagram Craiova.

Mai multe detalii puteți afla urmărind hashtag-ul #InstaCraiova pe Instagram, de pe site-ul Asociației April Hub – www.asociatiaaprilhub.ro sau de pe evenimentul de pe Facebook – InstaCraiova Ediția a II – a (12 mai – 06 iunie).