Congruent, despre curajul de a vorbi despre problemele de parenting în cadrul grupului
15 April 2021
Echitatea în educația școlară din Europa
16 April 2021

Institutul Naţional al Patrimoniului, acţionează!

În jurul nostru, constatăm că monumentele istorice, ca dealtfel şi natura, suferă!

Suferă clădirile de patrimoniu, se deteriorează picturile murale, se sparg vitraliile, se ciobesc stucaturile, sculpturile din lemn sau din piatră! Institutul Naţional al Patrimoniului

a lansat o consultare publică privind două dintre proiectele sale, tocmai pentru a aduce la zi, normele metodologice de conservare-restaurare în vigoare”, iar pe de altă parte, să rezolve, “prin intermediul Indicatorului de norme de deviz, alinierea la reglementările naționale în vigoare privind consumurile de resurse, ofertarea și decontarea lucrărilor ce se finanțează total sau parțial din fonduri publice.

Un interviu cu Iozefina Postăvaru, de la

Oficiul Norme şi Metodologii al Institutului Național al Patrimoniului

ne oferă mai multe informatii. Putem avea o atitudine!

Până la finalul lunii mai 2021 se aşteaptă amendamentele la consulatarea publică.

Realizatoare Roxana Păsculescu

agenda pentru fotografia preluata de pe site-ul Institutulul National al Patrimoniului: 
În imagine, detalii ale picturii murale înainte și după lucrările de restaurare din perioada 2018-2020 la Biserica ”Sf. Nicolae” a mânăstirii Bogdana din Rădăuți. Dincolo de rezultatul unei conservări-restaurări reușite și de bucuria de a păstra pentru viitor un element definitoriu pentru lăcașurile noastre de cult, stau procesul în sine al restaurării – migălos, consumator de timp, resurse, măiestrie – și managementul proiectului, finanțat măcar parțial din bani publici.