ILUSTRATE DIN CUBA – Muzeul Romului Havana Club
16 February 2020
Ansamblul Agora Cisnădioara – o familie a decis să investească în casele săsești și să le restaureze
24 February 2020

Insulele Azore (Portugalia) – un altfel de paradis exotic

(Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)

Neatinse încă de turismul de masă, Insulele Azore reprezintă o destinație de aventură, renumită pentru diversitatea ecosistemelor, pentru observarea balenelor și a delfinilor, pentru vulcani, piscine naturale din lavă, izvoare termale, lacuri, cascade și hortensii. Este un altfel de paradis exotic – plajele însorite, cu nisip fin, scăldate de ape turcoaz sunt puține, dar peisajele care îți taie respirația se găsesc la tot pasul. Cel mai vestic punct al Europei amintește mai degrabă de Scoția decât de insulele mediteraneene.  

Arhipelagul Azore este una dintre cele două regiuni autonome care aparțin de Portugalia (cealaltă fiind Madeira, situată aproape de continentul african). Se află în mijlocul Oceanului Atlantic, la aproximativ 1.500 km de Lisabona și 4000 km de coasta Americii de Nord. Din Capitala Portugaliei, există curse aeriene directe către două insule din Azore: Sao Miguel și Terceira, durata călătoriei fiind de aproximativ 2 ore și jumătate, iar o companie aeriană locală efectuează zilnic curse între diferite zone din arhipelag.

Cele 9 insule ale arhipelagului sunt de origine vulcanică, dar nu seamănă una cu cealaltă, oferind turiștilor experiențe diferite.

Realizator: Dana Pitrop