100 de ani de la naşterea lui Nelson Mandela
12 February 2018
Idei în nocturnă – Pagini de Istorie – “Islamul si Violenta”
13 February 2018

InterActiv – Iubirea la maturitate

Iubirea pare a fi apanajul tinerilor, dacă socotim după comercialul sărbătorilor dedicate dragostei – Valentines Day sau Dragobete. Dar sentimentele nu dispar la maturitate.

La mijlocul vieții ne reorganizăm intern. După vârsta de 40 de ani apar noi etape în viața noastră, acompaniate de schimbările biologice, psihologice și sociale specifice, etape însoțite de crize, unele cu turbulențe, altele mai lente. Apare „sindromul cuibului gol”,  odată cu plecarea copiilor de acasă. Apare declinul sentimentului nemuririi, odată cu schimbările permanente ale corpului. Apare o reinterogare a propriei identități. Cum recunoaștem în sinea noastră aceste schimbări? Ce rol joacă și cum „arată” iubirea în tot acest timp?

Vorbim despre iubirea la maturitate – vineri, 16 februarie, în talkshowul InterActiv, de la ora 23, în direct, la Radio România Cultural. Invitata Danielei Vasile este psihanalistul Gabriela Romaneț, membru titular al Societății Române de Psihanaliză. Vă așteptăm să participați la acesta discuție, la numerele de telefon: 021 311 12 40; 021 319 05 05.