PREMIERĂ LA TEATRUL MAGHIAR DE STAT TIMIȘOARA: „Omul care nu putea vorbi decât ceea ce citea” – în regia și scenariul lui Adrian Sitaru
21 January 2021
PORTRET: Grigore Vasiliu Birlic – un geniu al satirei, farsei şi comediei
24 January 2021

Interviu în exclusivitate cu Achim von Borries, co-scenarist și regizor al seriei Babylon Berlin, astăzi la Scena și Ecranul

 

Astăzi, de la ora 15,30, Michaela Platon vă invită la o ediție specială a emisiunii Scena și Ecranul în care îl are invitat pe ACHIM von BORRIES, co-scenarist și regizor al multipremiatei serii BABYLON BERLIN, al carei sezon 3 va începe din 28 ianuarie pe canalul de film Epic Drama al Viasat World.

Cum în perioada aceasta rigorile pandemiei ne-au tinut mai mult în case, televiziunea a devenit regina entertainmentului vizual, totul întâmplându-se pe micul ecran.

Iar Epic Drama este neîndoielnic o alternativă de calitate pentru cei care doresc seriale valoroase, apropiata premiera a încă unui sezon din Babylon Berlin – cel mai aclamat serial german al momentului- este un eveniment demn de marcat.

Babylon Berlin, a cărui actiune se desfășoară la începutul anilor ”20 ai secolului trecut, într-o perioadă tulbure pentru istoria Germaniei și nu numai – Republica de la Waimar- valorifică romanele politiste ale lui Volker Kutcher ilustrând epoca pre-nazistă într-un Berlin cu parfumul epocii dar și cu poveștile ei tenebroase.

Tensionat, impecabil cinematografiat si cu o distribuție extraordinară, Babylon Berlin este îndeajuns de special și nou ca abordare, cu atat mai mult cu cât nu sunt multe pelicule care să își poziționeze acțiunea în această epocă.

 

Credit foto Cinemagia