„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în avanpremieră din 24 septembrie
15 September 2018
Câștigătoarele marilor premii de la Cannes se văd, în premieră în România, la Les Films de Cannes à Bucarest
15 September 2018

Invitați speciali la DokStation 2018: legenda punk Don Letts și regizoarea Nicole Wegner

Muzicianul și regizorul Don Letts, figură emblematică a mișcării punk din Marea Britanie, este unul din invitații speciali ai ediției DokStation de anul acesta și va susține, la Control Club, un DJ set și două sesiuni Q&A, după proiecția filmelor sale, Two Sevens Clash: Dread Meets Punk Rockers și The Clash: Westway to The World.

Program:

Cunoscut ca DJ-ul care a reușit să facă o generație întreagă de punkiști să aprecieze muzica reggae, Don Letts a lucrat la celebrul club The Roxy din Londra și a fost videograful trupei The Clash.

Don Letts se bucură de o reputație solidă în film și muzică deopotrivă, ca rezultat al activității sale remarcabile de la sfârșitul anilor ’70, continuând cu anii ’80 și ’90 și până în prezent. Lucrările sale au fost premiate la BAM Festival din SUA și la Festivalul de Film de la Milano.

În 2003, regizorul a fost laureat cu premiul Grammy pentru documentarul The Clash: Westway To The World. De asemenea, a regizat peste 300 de videoclipuri muzicale pentru un mix eclectic de artiști, de la Bob Marley la Public Image Ltd (PiL), The Pretenders, Elvis Costello, The Pogues sau The Clash.

Letts este și realizatorul emisiunii săptămânale Culture Clash Radio la BBC 6Music, pentru care a prezentat mai multe documentare radio, printre care The Story of Island Records, The Clash Live At Shea Stadium și The Story of British Reggae.

În prezent, Don Letts continuă să activeze ca DJ, cu set-uri old school și new school dub reggae, ce își propun să reînvie atmosfera de la The Roxy, din 1977. Sub numele de Dub Cartel Sound System, a mixat la aniversarea a 25 de ani de Rough Trade, la Bestival și Glastonbury.

Un alt invitat special la DokStation 2018, regizoarea Nicole Wegner va susține o sesiune Q&A după proiecția documentarului său, Parallel Planes – vineri, 14 septembrie, de la ora 19, la Apollo 111.

În Parallel Planes, regizoarea Nicole Wegner poartă discuții de la egal la egal cu 12 muzicieni, printre care Ian MacKaye (Minor Threat, Fugazi), Michael Gira (Swans) și Valentine Falcon (Get Hustle),  într-o incursiune prin mai multe stiluri muzicale, un eseu despre libertatea de opinie și despre felul în care artiștii percep potențialul muzicii.

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival are loc în perioada 13-16 septembrie 2018, la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza România. Programul proiecțiilor și evenimentelor conexe este disponibil la www.dokstation.ro/program. Biletele s-au pus în vânzare pe Eventbook.ro.

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival este organizată de Wearebasca și Asociația DokStation. Parteneri: CNC, Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sectorul 6, Plaza România, Cohn and Jansen JWT, Control Club, Apollo111, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar, Cărturești.

Parteneri media: Music Channel, Tanănana, BlitzTV, Radio România Cultural, Scena9, Banchiza Urbană by Igloo, Noizz.ro, HipHopLive, Feeder, HipHopNews.ro, InfoMusic.ro, Verbs describe us, AaRC.ro, Festivalier, GOKID!.

Web : www.dokstation.ro

Contact : pr@dokstation.ro

Facebook / YouTube / Instagram / Twitter