Radu Vancu: Oraşul vorbeşte şi în roman
15 November 2018
Interviu Ivan Patzaichin
16 November 2018

Iubire, uitare, psihoză și o luptă cu sine fără sfârșit, într-un cuvânt „Amn3zia”, primul roman al autoarei Cristina Lincu

Foto CRISTINA LINCU

Sâmbătă, 17 noiembrie, la ora 15, romanul „Amn3zia” de Cristina Lincu se lansează la standul editurii Univers din cadrul Târgului Internațional Gaudeamus.

Prietenia între două femei, un triunghi amoros în care lucrurile sunt la fel de neclare ca în viaţă, o protagonistă sfâșiată între maternitate și dorinţa de a-și trăi viaţa, doi copii gemeni despre care nu știm dacă sunt reali sau plăsmuirea unei imaginaţii marcate de psihoză: în câteva rânduri, despre aceste lucruri este AMN3ZIA. Personajul principal al cărții, Ana – poate una dintre cele mai „neiubite” dintre pământene – este, în același timp – femeia îndrăgostită dincolo de rațiune, dar și mama disperată să-și recapete copiii într-un roman ce-ți întoarce lumea pe dos, punând în discuție probleme dintre cele mai delicate, la limita dintre moralitate și legalitate.

Roman psihologic care urmărește evoluţia personajelor în cursul unei serii de întâmplări peste care se suprapun decizii complicate, AMN3ZIA este o carte despre sens și alienare, dedicată „tuturor acelor femei pentru care viaţa este o luptă fără de sfârșit”.

Lansarea oficială are loc sâmbătă, 17 noiembrie, la ora 15.00, la standul Editurii Univers, în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus. Cu un happening și alte surprize.

Romanul „Amn3zia” este deja disponibil în librării și online aici:

https://edituraunivers.ro/produs/amn3zia/

* 

Despre autoare:

După o carieră în jurnalism, marketing etnic și comunicare, Cristina Lincu a ales meseria de scriitor profesionist.

 

Fiică de traducători (tatăl ei, Alexandru Lincu, a tradus și a publicat, în 1989, tot la Editura Univers, romanele Sclava Isaura. Căutătorul de diamante de Bernardo Guimarães, iar mama ei a tradus pentru aceeași editură), în prezent Cristina coordonează proiecte online.

 

Aproape un deceniu din viaţa ei a fost dedicat comunităţilor românești din diaspora, prin intermediul proiectului „Român în Lume”, în cadrul căruia a coordonat un ziar de limbă română, emisiuni radio, precum și antologia bilingvă de poezie – Român în Lume – Poezia diasporei române după 1990, Spania (Editura Fundaţiei Culturale Ideea Europeană, în 2004).

 

În mai 2017, Cristina Lincu a debutat editorial cu cartea Mamă de 3, femeie de 10! Sau… invers, la editura Bookzone (reeditată în octombrie 2018 cu titlul Eu, o mamă (im)perfectă?).

În prezent, scrie un nou roman și a schiţat planul pentru cel de-al treilea.

 

***

 

Mai multe detalii:

Pagina de Facebook: https://web.facebook.com/carte.amn3zia

Trailer: https://web.facebook.com/carte.amn3zia/videos/174883306786204/