Ioana Gruia este invitată astăzi la Drept de autor
23 November 2019
Farkas Király este invitat astăzi la Drept de autor
24 November 2019

Jamie Susskind la București, sâmbătă, 23 noiembrie, ora 13:00, la Gaudeamus 2019

Editura Corint vă invită la lansarea cărții „Politica viitorului. Tehnologia digitală și societatea” de Jamie Susskind, sâmbătă, 23 noiembrie, ora 13:00, la standul editurii Corint din cadrul Gaudeamus.

Vor participa autorul britanic Jamie Susskind, jurnalistul Ion M. Ioniță și Ada Roseti, coordonatoarea colecției Corint Future. Pornind de la tema cărții ne-am propus să creăm o dezbatere în care să atingem subiecte de actualitate.

Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de autografe.

Pentru că vorbim despre tehnologie și viitor, nu poate lipsi robotul 3-5CU (@BucharestRobots), așa că pregătiți-vă pentru o super experiență futuristă, în care vorbești cu un robot „în persoană”. O să îl găsești la standul Corint în intervalul 10:30-14:30, sâmbătă, 23 noiembrie. 🙂

Despre carte:
Jamie Susskind încearcă să răspundă la una dintre marile întrebări ale timpului nostru: ce transformări va produce tehnologia digitală – de la inteligența artificială la realitatea virtuală – în viața socială și politică? Analizând felul în care ea va putea fi întrebuințată de stat și de marile companii de tehnologie cu scopul de a exercita controlul asupra vieții oamenilor și inspirându-se din tezaurul multisecular al gândirii politice, Susskind îi provoacă pe cititori să revizuiască semnificația unor concepte ca „democrație” și „dreptate”, „libertate” și „egalitate”, „putere” și „proprietate”.

Jamie Susskind este autor, orator și avocat pledant. A studiat istoria și politologia la Universitatea Oxford, absolvind ca șef de promoție. A beneficiat de o bursă de cercetare la Centrul „Berkman Klein” pentru Internet și Societate al Universității Harvard. Articolele scrise de el au apărut în The New York Times, Wired, The Daily Telegraph, Fast Company, The New Statesman și The Jewish Chronicle.

Ada Roseti este chimistă după diploma de licență, jurnalist după experiența profesională și promotor al comunicării eficiente, în special al comunicării științei, prin vocație. Acum studiază la Facultatea de Psihologie și Științele Educației cum poate fi predată comunicarea publică la facultățile de științe. Ea crede că un dialog susținut între public și oamenii de știință este cheia construirii unui viitor în care am vrea să trăim.

Cărțile colecției Corint Future, oferite de Editura Corint, au fost alese astfel încât să întrezăriți câte o fațetă a vieții, așa cum o vom trăi peste câțiva ani sau cândva, într-un viitor nedefinit. Fie că e vorba despre internet, inteligență artificială, economie sau despre politică, fie că e vorba despre explorarea cosmosului sau despre catastrofe ecologice, aici veți găsi acele cărți care vă ajută să înțelegeți viitorul de la cei care îl construiesc acum.