Emoții, bucurie și acorduri magice de jazz în prima seară a festivalului Jazz™ 2017
1 July 2017
AUDIO Cirque d’Art – expoziție Picasso, Chagall, Lautrec, Matisse
1 July 2017

JazzTM 2017 a debutat cu un concert extraordinar susținut de Chick Corea Electric Band

Ieri a debutat cea de-a cincea ediție a Festivalului JazzTM. Anul acesta, concertele au loc în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic. Totodată, acordurile muzicii jazz răsună și în alte spații din Timișoara unde au loc jam sessions.

Festivalul a început în Piața Victoriei – unde au fost pregătite 2.000 de scaune pentru iubitorii de jazz – cu un concert susținut de Ana Cristina Leonte, o tânără artistă care a concertat și în anii trecuți pe scena JazzTM.

Tot aseară a avut loc și unul dintre cele mai așteptate concerte ale ediției din acest an a JazzTM. De la ora 21.00, a urcat pe scena din Piața Victoriei The Chick Corea Elctric Band.

Înființată în 1985, trupa de jazz fusion a concertat în premieră în România, la JazzTM. În fața unui public entuziast, care i-a aplaudat și s-a bucurat de muzica lor, cei cinci membri The Chick Corea Electric Band au cântat piese din prima perioadă a carierei lor, dar și melodii recente. De asemenea, concertul a avut multe momente de improvizație.

Înainte de concert, Chick Corea a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că au avut de ales dintr-un repertoriu vast și, după mai multe consultări, au decis playlist-ul pentru concertul din Timișoara. Potrivit acestuia, alegerea melodiilor nu depinde de locul în care cântă, ci de starea artișttior.

Deși este liderul trupei, Chick Corea a precizat că nu are o filosofie ca lider, ci își tratează muzicienii cu care cântă în felul în care i-ar plăcea să fie tratat.

Începând de astăzi, concertele vor avea loc și în Parcul Civic și în Parcul Castelului.