Filmul “Monştri.”, de Marius Olteanu, laureat cu Premiul juriului cititorilor Tagesspiegel
16 February 2019
Teatrul Naţional Radiofonic la aniversare
18 February 2019

Judith State: “Premiul acesta este certificarea faptului că oamenii s-au conectat cu personajele, cu povestea filmului.”

“Marius Olteanu realizează imagini minunate pentru a arăta toate laturile unei relaţii aflate sub presiunea uriaşă a unei societăţi care impune norme. Cuplul Dana şi Arthur rezistă acestei presiuni cu autodeterminare. Prin imagini în acelaşi timp puternice şi delicate, noi, spectatorii, ne apropiem de cuplu într-un mod cu adevărat emoţional”. 

Acesta a fost argumentul juriului publicaţiei germane Tagesspiegel, care a acordat Premiul publicului pentru cel mai bun film din secţiunea Forum a Berlinalei producţiei “Monştri.”, în regia lui Marius Olteanu.

La ceremonia de acordare a premiului au fost prezenţi producătorii Carla Fotea şi Claudiu Mitcu şi actriţa Judith State, interpreta personajului principal feminin Dana. Judith State este dansatoare, coregrafă şi actriţă.

A fost nominalizată la Premiile Gopo 2017, categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru filmul Sieranevada, în regia lui Cristi Puiu.

Judith State i-a acordat un interviu Luanei Pleşea după ceremonia de decernare a premiilor juriilor independente din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

https://soundcloud.com/user-396758896/interviu-cu-judith-state-premiu-berlinale