Izvoare de filosofie: Potențialul terapeutic al artei în societatea actuală
20 May 2022
Idei în nocturnă- Pagini de Istorie: „Viața trece ca un glonț. Memoriile unui reporter BBC”. Invitat, Dorian Galbinski (Dorian Galor)
24 May 2022

La răscruce de drumuri – Introspecții, duminică, 22 mai 2022, ora 18.30

Când avem de ales în viață, încercăm să cumpănim cât mai bine pe ce drum ar trebui să mergem în continuare, să măsurăm temeinic orice avantaje și dezavantaje ne vin minte sau ne sunt descrise de alții. Dar când ajungem la o răscruce, adesea momentul devine dramatic, iar alegerea e mai puțin rațională de cât ne-am aștepta. Ce mecanisme psihice intră în joc la răscruce de drumuri? – discutăm în emisiunea Introspecții, duminică, 22 mai, de la ora 18.30, în direct, la Radio România Cultural. Invitată: Gabriela Romaneț, psihanalist, membră a Societății Române de Psihanaliză. Realizator: Daniela Vasile

La răscruce de drumuri – o situație aparte de viață, nu în fiecare moment trăim în solemnitatea alegerii unui destin. Chiar dacă alegem în acord cu impulsul de a dezvolta estetica particulară a ființei noastre, iar orice decizie este supraraționalizată, intelectualizată și argumentată, vă invit să reflectăm în ce constă acest moment aparte și ce îl face atât de special.  Alegem viața sau moartea, sănătatea sau boala, nevroza, să creștem și să ne tensionăm sau să ne păstrăm naivitatea și să blocăm posibilitățile de pierdere a purității? Să mergem la stânga sau la dreapta, să alegem cufărul frumos ornat și atent pictat cu îngrijire sau pe cel plin de pânze de păianjeni și scorojit de abandonul în voia procesului de transformare? (Gabriela Romaneț)