Teatrul Stela Popescu în primul turneu naţional al sezonului cu Dl. Goe şi ai lui
3 October 2017
PORTRET de actor: Mircea Albulescu
4 October 2017

La Tulcea este în plină desfăşurare Festivalul Internațional de Teatru TRAGOS, ediția a XV-a

Cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Tragos, organizată de Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Tulcea și al Primăriei Municipiului Tulcea, se desfășoară în perioada 1-11 Octombrie a.c.. În program sunt cuprinse nu mai puțin de nouăsprezece reprezentații dramatice. Prețul unui bilet diferă în funcție de spectacol, de la 13 la 25 de lei, iar la agenția de bilete a Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea se pot procura și abonamente, la prețul de 200 de lei.

Festivalul de Teatru “Tragos” a fost initiat în anul 1993, organizatori fiind Centrul de Conservare a Tradiţiei Populare şi, pe atunci, Inspectoratul pentru Cultură Tulcea. După succesul aproape neaşteptat al primei ediţii, festivalul începe să fie curtat de trupe cu performanţe notabile, atât în ţară, cât şi în străinătate. Astfel, ecoul festivalului de la Tulcea trece graniţele, urmarea fiind solicitările de participare din străinătate.

La această ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Tragos” sunt programate nouăsprezece momente dedicate teatrului și iubitorilor de teatru, cuprinzând atât spectacole clasice, cât și one-man show-uri, reprezentații teatru-dans sau spectacole pentru copii. Ne vor onora cu prezența actori și spectacole de marcă, alături de cunoscuții criticii de teatru Andreia Bârsan, Gabriela Lupu,  Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza și Doru Mareș.