Muzeul Naţional Cotroceni va fi deschis vizitatorilor, marţi, 24 ianuarie a.c.
20 January 2017
THE DEEP SOUND OF MARAMUREȘ – Maramureșul seduce cu sunete lumea academică internațională
20 January 2017

La Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, prin Centrul de Studiere a Populației, se construieşte prima bază de date istorice a populaţiei Transilvaniei!

Este vorba despre perioada “1850-1914, adică perioada de la primul recensământ modern şi până la limita cronologică permisă de legislaţia românească referitoare la datele de stare civilă”, după cum se specifică pe pagina proiectului Historical Population Database of Transylvania (HPDT, www: http://hpdt.granturi.ubbcluj.ro, “Baza de date istorice a populaţie de pe teritoriul Transilvaniei”
Promotorul proiectului este Centrul de Studiere a Populaţiei din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, în parteneriat cu Centrul Norvegian de Date Istorice al Universităţii din Tromsø.
Proiectul este finanţat cu 650.000 de euro prin Granturile Spaţiului Economic European, EEA, în categoria Ştiinţe Sociale şi Umaniste, fiind primul proiect de acest fel din România.
Interviu cu prof. univ dr Ioan Bolovan, directorul proiectului şi al Centrului de Studiere a Populației din cadrul Universității Babeş – Bolyai din Cluj Napoca, pro-rector cu administrația, patrimoniul și relația cu studenții (partea I)