Fundația Calea Victoriei – la cultură și la educație nu se poate renunța
8 March 2021
Recomandări culturale – marţi, 9 martie 2021
8 March 2021

Adrian Bărar, chitaristul și fondatorul trupei Cargo, s-a stins din viață luni, 8 Martie în urma infecției cu virusul SARS -CoV 2

 

Cargo a fost înfiinţată în Timişoara, în 1985, în formula: Adi Bărar (chitară), Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (bas), Dinel Tollea (clape) şi Nae Tarnotzi (voce).

În 1992, Cargo a lansat albumul de debut, „Povestiri din gară”, care cuprinde nouă piese. În 1995, a urmat cel de-al doilea material discografic, „Destin”. În 1998, grupul a lansat albumul „Ziua vrăjitoarelor” şi o broşură intitulată „Jurnal de bord”, care cuprinde textele tuturor cântecelor şi biografia oficială a trupei. În 2002, Ovidiu Ioncu “Kempes” a plecat în Australia, vocea principală fiind preluată de Adrian Igrişan. Doi ani mai târziu, în decembrie 2004, Cargo a lansat albumul „Spiritus Sanctus”, urmat, în 2007, de „XXII”, care include cele mai cunoscute piese ale trupei.

În 2015, membrii trupei Cargo au primit Ordinul Cultural în Grad de Cavaler de la preşedintele Klaus Iohannis – „pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical” – şi au devenit cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara.

Fiind un mare admirator al muzicii blues, în anul 2009 Adi Bărar a pus bazele unui proiect de suflet ”Adi Bărar Band” (ABB). Alături de Kombell Cramba (bass)și Cristi Rațiu ”Aciduțu” (tobe), în anul 2017 imprimă și primul material muzical care se intitulează ”Hold On”, ce conține cântece alese din genurile muzicale Rhytm and Blues, Funk și Rock and Roll, începând cu anii ’50, reorchestrate, rearanjate cu o execuție și un sunet modern.