Știința în cuvinte potrivite în direct de la Simpozionul ECSEL Joint Undertaking 2019, Palatul Parliament, 17 – 18 iunie 2019.
17 June 2019
Sugestii de vacanță (1)
20 June 2019

Liminal – festival de Știință, Artă și Tehnologie ediția a 2-a

MiniLiminal un eveniment tehnologic pentru copiii de creșă, a deschis minifestivalul de artă, Știință și Tehnologie Liminal, aflat în acest an la ediția a 2-a. 

Liminal vă invită joi 20 iunie la o autopsie publică și la vernisajul expoziției ”Unseen”, la Muzeul Național al Hărților. Autopsia va fi făcută unui computer. Gruparea artistică RYBN  va prezenta prelegerea performativă Golem Incorporated: Report, care constă în activarea unei mașini computaționale bazate pe algoritmi cabalistici. Aceștia vor rezuma relațiile și asemănările neașteptate dintre kabbalah, cibernetică și tehnologii computaționale.

Sâmbătă 15 iunie la sediul Modulab din strada Viitorului, vreo 20 de copii cu vârste între 1 an jumătate și maxim 6 ani au participat la un spectacol de teatru cu totul special. În loc de zâne și Feți Frumoși, eroii Tzitzi și Poc i-a invitat în mașina timpului pentru a face o călătorie în trecutul geologic al Pământului, pe vremea dinozaurilorCopiii ceva mai mari, de la 7 la 10 ani, au participat la un atelier susținut de  Cristina Voinea, lector la Facultatea de Filosofie și doctor în etica noilor tehnologii, cu care au discutat aspecte care țin de filosofia tehnologiei. 

Liminal este un proiect realizat de Modulab, o platformă interdisciplinară de explorare a noilor tehnologii în relație cu arta, design-ul, inovația socială, spațiul public, cultura populară și industriile creative.

Utilizând tehnologia ca mediu de exprimare, proiectele Modulab explorează dimensiunea poetică a tehnologiei, eliberând-o de necesitatea funcționalității pragmatice fără a o abandona la nivel decorativ.

Reportaj realizat de Mihaela Ghiță