Loretta Napoleoni la București – „Coreea de Nord. Între fascinație și teroare”
5 June 2018
Festivalul internațional de literatură Discuția secretă ediția a V-a, Arad 6-10 iunie 2018
5 June 2018

„Literatura pentru copii, un gen literar minor?”, dialog cu Iulian Tănase la Rezidența BRD Scena9

Pe 6 iunie, de la ora 19.30, Rezidența BRD Scena9 va găzdui o nouă ediție a Intersecțiilor de miercuri care îl va aduce în fața publicului pe Iulian Tănase, scriitor, jurnalist și om de radio, într-un dialog despre relația copiilor, și nu numai, cu literatura dedicată acestora. Iulian este sinonim cu „Iubitafizica”, „Teoria tăcerii”, volumul de poezii „Adora” și matinalul de weekend „Războiul Sfârșitului Săptămânii”, pe care îl găzduiește alături de Mitoș Micleușanu la Radio Guerrilla. În prezent este și profesor de creative writing și antrenor de storytelling pentru copii și adulți.

 

În câte feluri putem scrie pentru copii, ce schimbă asta în stilul și etica noastră de scriitori, ce fel de public sunt copii, este literatura pentru copii un gen minor? Se scrie mult pentru copii, dar copiii citesc? Pot fi făcuți să citească sau să scrie? sunt doar câteva dintre întrebările la care invitatul serii va răspunde, într-o discuție moderată de scriitoarea Svetlana Cârstean.

 

Ne bucurăm că avem ocazia să descoperim alături de scriitorul Iulian Tănase ce se ascunde în spatele literaturii dedicate copiilor în România, care sunt efectele acestui gen asupra lor și al părinților, dar și ce au de spus cei care creează acest conținut”, a declarat Georgiana Nica, Junior Brand Communication Manager BRD – Groupe Société Générale.

 

***

Ce sunt Intersecțiile de Miercuri?

 

Intersecțiile de Miercuri sunt un proiect inițiat și coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susținut de BRD – Groupe Société Générale, care se desfășoară în fiecare săptămână la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

 

Primul sezon a avut loc în perioada aprilie – septembrie 2015, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021. Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3 a demarat în noiembrie 2017, iar printre invitați s-au numărat până acum scriitorul Mircea Cărtărescu, artistul Ion Barbu, filosoful Mihai Șora, Edmond Niculușcă – fondatorul A.R.C.E.N., artistul Roman Tolici, antropologul Vintilă Mihăilescu, artistul Ștefan Câlția, actorul Victor Rebengiuc.