Recomandări culturale – joi, 21 ianuarie 2021
21 January 2021
“Silent creatures”, un album de Iulian Ignat, despre sublimul feminin, între alb și negru, în liniște
21 January 2021

Maestrul Horia Andreescu revine pe scena Filarmonicii Sibiu

Un inedit concert pentru contrabas și o simfonie de Brahms prilejuiesc reîntâlnirea publicului sibian cu maestrul Horia Andreescu. Concertul va fi cu public, joi 21 ianuarie 2021, cu începere de la ora 19.00, la Sala Thalia. Solist va fi contrabasistul Adam Chirilă Adrian care va interpreta Concertul pentru contrabas și orchestră în fa diez minor, op. 3 de Serge Koussevitzky.

La pupitrul dirijoral revine maestrul Horia Andreescu, cel care a deschis ”Stagiunea Beethovenescu” în luna octombrie a anului 2019. Dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” din București, maestrul Horia Andreescu menține o relație specială cu cea mai importantă instituție muzicală a țării încă de la debutul său din anul 1987.

Până în 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost directorul artistic și dirijorul șef al Orchestrelor și Corurilor Radio România, iar în anii ’80 și ’90 a fost dirijor invitat permanent al unor importante ansambluri germane: Orchestra Radio din Berlin, Filarmonica din Dresda și Capela de Stat din Schwerin. Anvergura activității și preocupărilor îi confirmă lui Horia Andreescu statutul de veritabil ambasador al culturii muzicale românești și conturează portretul unui artist matur și complex, stăpân pe mijloacele cele mai subtile ale artei dirijorale, pentru care originalitatea concepției, diversitatea stilistică, vitalitatea ritmică, precizia intonației și menținerea unei tensiuni interioare continue reprezintă virtuțile artistice cele mai importante.

Biletele pentru acest concert sunt puse în vânzare online, pe platforma iabilet.ro, și la casa de bilete a Sălii Thalia. Informații suplimentare se pot obține la telefon: 0735566486.

Următorul concert este programat joi, 28 ianuarie 2021. Orchestra Filarmonicii va urca pe scenă alături de dirijorul Cosmin Morariu și soliștii Raluca Stratulat (vioară) și Dimitrie Simion (violoncel.)