Teatrul Naţional Radiofonic prezent în cadrul Festivalului Naţional de Teatru- secţiunea ON AIR
13 October 2016
Conferințe și Workshop-uri la Dracula Festival
14 October 2016

Maia Morgenstern pe scena Schauspielhaus Graz

Empire - Third Part of Europe Trilogy by Milo Rau / IIPM

Teatrul Schauspielhaus Graz în colaborare cu Festivalul internaţional de artă contemporană „steierischer herbst“  prezintă premiera austriacă a spectacolului „Empire“ cu Maia Morgenstern, în regia lui Milo Rau. În zilele de 14 şi 15 octombrie, de la ora 19.30, în sala Haus Eins a Schauslpielhaus Graz au loc două reprezentaţii ale performance-ului. Reprezentaţia din data de 14 octombrie este urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul. Din distribuţie fac parte Maia Morgenstern, Ramo Ali, Akillas Karassisis şi Rami Khalaf.

 

Spectacolul se joacă în limbile română, arabă, greacă şi kurdă, cu supratitrări în limba germană şi este o producție a IICP — Institutul Internațional al Crimelor Politice, în colaborare cu Zürcher Theater Spektakel din Zürich, Teatrul Schaubühne din Berlin și Festivalul „steierischer herbst“  de la Graz, fiind sponsorizat de Primăria din Berlin — Cancelaria Senatului — Afaceri Culturale — Fondurile Culturale din Berlin, Pro Helveţia și Migros-Kulturprozent. Producția este susținută de Kulturförderung Kanton St. Gallen și Schauspielhaus Graz şi promovată de Institutul Cultural Român de la Viena.

 

Ce înseamnă refugiu? Ce înseamnă acasă? Cum va arăta noua Europă? Spectacolul „Empire“ prezintă prim-planuri biografice ale oamenilor care au venit ca refugiați în Europa sau care au rămas fără case. În spectacolul „Empire“, patru protagonişti din România, Grecia, Siria și Kurdistan mărturisesc, într-o notă artistică, întâmplări de un adevăr tragic. Ce se întâmplă cu oamenii care i-au pierdut pe cei dragi sau care și-au pierdut casele din cauza crizelor de la nivel mondial și a războiului?

 

Concept, text şi regie: Milo Rau

Text şi interpretare: Maia Morgenstern, Ramo Ali, Akillas Karassisis şi Rami Khalaf

Muzică: Eleni Karaindrou

Dramaturgie: Stefan Bläske şi Mirjam Knapp

Costume: Anton Lukas

Video: Marc Stephan

Sound design: Jens Baudisch

Regia tehnică: Aymrik Pech

Subtitrări: Mirjam Knapp

Coordonare artistică: Mascha Euchner-Martinez şi Eva-Karen Tittmann

Voluntariat: Yven Augustin

Grafică: Nina Wolters

Social media: Jonas Weissbrodt

Trailer spectacol: http://blog.schauspielhaus-graz.com/der-trailer-zu-empire/

 

Informaţii despre accesul la spectacol găsiţi accesând următorul link:  http://www.schauspielhaus-graz.com/play-detail/empire