Festivalul Filmului Francez pe marile ecrane din 11 orașe din România
11 September 2020
Începe FEST-FDR – S.O.S.2020
11 September 2020

Malmkrog, de Cristi Puiu, închide cea de-a patra ediție Central European Film Festival Timișoara

La o lună după avanpremiera de la TIFF 2020, recentul film semnat de Cristi Puiu,Malmkrog, va fi proiectat în închiderea Central European Film Festival Timișoara, duminică, 27 septembrie, ora 19:30, la Grădina de Vară Capitol.

Pentru această ecranizare a cărții scrise de cel mai mare gânditor al Rusiei, Vladimir Soloviov – „Trei dialoguri despre război, progres și sfârșitul istoriei universale” – Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru Cea mai bună Regie în cadrul secțiunii Encounters din cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Intrarea la eveniment se face pe bază de înscriere prealabilă la shorturl.at/kuFSV.

Experiență cinematografică de o desăvârșită picturalitate, Malmkrog este împărțit în șase capitole, fiecare purtând numele unuia dintre personajele principale. Acțiunea filmului se petrece la sfârșit de decembrie, la conacul familiei Apafi, unde câțiva aristocrați s-au întâlnit pentru a petrece Crăciunul împreună.

Din distribuție fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot și István Téglás.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bD014gW4pJo

„Un film de o seriozitate aproape intimidantă. Jocul actorilor este admirabil, date fiind cadrele lungi și dialogurile maraton, iar realizarea, una meticuloasă.” (screendaily.com)

Central European Film Festival Timișoara se află la cea de-a patra ediție, iar tema din acest an este Utopii. Festivalul aduce în patru spații diferite (Garnizoana din Piața Libertății, Grădina de Vară Capitol, curtea Faber, Iulius Gardens-Family Plaza) un cine-concert, o secțiune Panorama, una de filme studențești și un concurs de filme pentru adolescenți No Kid/ding! plus un focus pe Irlanda, în contextul în care Galway este în acest an Capitală Europeană a Culturii.

Mai multe informații despre program puteți găsi pe cefftm.ro sau pe pagina de Facebook a festivalului: shorturl.at/xJLT8.

Central European Film Festival Timișoara este realizat cu sprijinul Primăriei Timișoara, Centrului Național al Cinematografiei și al Uniunii Cineaștilor din România.

Parteneri: Ambasada Irlandei în România, Iulius Town, Cărturești, Faber, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Asociația Culturală Contrasens, OZZ Vintage House.

Partener media: Radio România Cultural, Aarc, Film New Europe, România Pozitivă, 4arte.ro, LiveTimișoara.