Actrița Dorina Lazăr redevine manager la Teatrul Odeon
1 April 2021
Teatrul „Stela Popescu” are un nou director – actorul Cristian Șofron
2 April 2021

Managementul teatral în derivă?

În lipsa unor politici și strategii culturale naținale, regionale sau locale, cu o  lege a managementului cultural datând din 2008, neadaptată realității curente și care permite abuzuri și ingerințe de tot felul, în plină pandemie, când teatrele sunt din nou închise pentru public, din păcate, problemele și incertitudinile devin tot mai vizibile și mai variate, și în continuare totul depinde de diverse interese, de voința autorităților și de agendele lor mai mult sau mai puțin culturale.

Cel puțin în teatru, exemplele devin tot mai numeroase, totul răsfrângându-se până la urmă asupra trupelor, angajaților, activității lor și ajungâd inevitabil, mai devreme sau mai târziu, la public.

Argumente și contraargumente sonore cu actrița Dorina Lazăr, actrița Eliza Noemi Judeu, primarul Bacăului – Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, regizorul Lucian Sabados, Anca Dumitrecu – șefa Serviciului Resurse umane de la primăria Botoșani, actorul Marius Rogojinschi, jurnalistul Traian Apetri, regizoarea Antonella Cornici, actorul Marius Rogojinschi, în emisiunea Scena și ecranul difuzată la Radio România Cultural. O ediție realizată de Raluca Rădulescu.