”The Good Life”, concert Gabriela Costa și Alex Man la Ceainăria GreenTea din Bucureşti
10 March 2017
Expoziția lui Pavel Brăila la Eastwards Prospectus se prelungește până pe 22 aprilie
10 March 2017

„Maramures – tara veche, tara nouaˮ, film documentar si expozitie de fotografie la ICR

Institutul Cultural Roman, impreuna cu Editura Ad Libri, prezinta, joi, 16 martie 2017, ora 18.30, proiectia filmului documentar si vernisajul expozitiei de fotografie Maramures – tara veche, tara noua de Florin Andreescu. Evenimentul se va desfasura la sediul ICR (Aleea Alexandru nr. 38).

Filmul Maramures – tara veche, tara noua realizat de Florin Andreescu (comentariu Dana Ciolca, lectura Mihai Gruia Sandu, montaj Alexandru Stanescu), a aparut in noiembrie 2016 pe DVD, in limba romana, cu subtitrare in engleza, franceza, germana, spaniola si italiana.

La eveniment, care va avea loc in prezenta realizatorilor filmului, cercetatorii etnologi dr. Ana Barca si dr. Doina Isfanoni vor participa la un schimb de ganduri si opinii despre Maramuresul zilelor noastre, o lume in transformare, in care stilul de viata simplu si formele vechi de cultura coexista cu modelele si obiceiurile aduse de tinerii care muncesc in strainatate si care vor sa beneficieze de produsele si facilitatile societatii moderne.

Singura editura dedicata in exclusivitate cartii turistice, Ad Libri, infiintata in 2001 de Florin Andreescu, promoveaza prin albume, ghiduri si, din 2014, si prin filme documentare, destinatii turistice romanesti si straine, mai cunoscute sau mai putin cunoscute, si ajuta calatorii sa le (re)descopere.

Durata documentarului este de 60 minute. Expozitia va putea fi vizitata in perioada 16 – 21 martie 2017.

Accesul publicului este liber.