Azi la Radio România Cultural: IClasa
11 October 2018
Infograficul educaţiei naţionale
12 October 2018

Medalia de bronz la Târgul Internațional de la Frankfurt pentru manualul de Geografie de clasa a V-a realizat de editura Art.

Primul premiu european din istorie pentru România, în domeniul realizării de manuale.

Ieri, în cadrul Târgului internațional de la Frankfurt, cel mai important eveniment internațional dedicat profesioniștilor din industria editoriala, au fost acordate Premiile Europene pentru cele mai bune materiale educaționale pe anul 2018, iar Medalia de bronz a fost acordată unui produs romanesc: manualul de Geografie de clasa a V-a realizat de editura Art și care îi are ca autori pe Silviu Neguț, Carmen Camelia Rădulescu şi Ionuț Popa.  Această distincție este primul premiu european din istorie pentru România, în domeniul realizării de manuale.

Mentionam faptul dupa acest manual învaţă actualii elevi de clasa a V-a si a câștigat anul trecut licitația organizată de Ministerul Educației.

La clasa a V-a, la Geografie, profesorii și elevii au avut de ales între 6 manuale, scoase de şase edituri diferite.

Suntem curioși să aflăm cum ar fi evaluat cei de la Târgul Internaţional de la Frankfurt manualul unic de clasa a şasea de geografie care din cauza erorilor grave, va fi reeditat.

La clasa a VI-a, Ministerului Educației  a decis să renunțe la competiția între edituri pentru realizarea de manuale și a introdus manualul unic realizat de Editura Didactica si Pedagogica.

IONUŢ POPA, coautor al manualului de Geografie de clasa a V-a,  cel care a obținut Medalia de bronz la Târgului Internațional de la Frankfurt, cel mai important eveniment internațional dedicat profesioniștilor din industria editoriala a avut o interventie in emisiunea IClasa de joi, 11 octombrie, realizator Mirela Stana.