Expoziţie de fotografie “Oraşe Patrimoniu al Umanităţii. 15 bijuterii ale Spaniei”
26 February 2017
Vorba de cultură – invitată, Elena (Bobi) Dumitrescu
27 February 2017

Medalie de Aur la Concursul First Step

Serghei Ulian de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Ionescu de la Liceul Mihai Viteazu din Ploiești, ambii clsa a X-a au prezentat principiile de funcționare pentru un motor care se bazează pe proprietățile electrostatice ale fosfolipidelor și cu acest proiect au câștigat auspiciile juriului care i-a onorat cu o medalie de aur la Concursul First Step organizat de Fundația Lumina, sătămâna trecută, în București.
Serghei și Andrei sunt ploieșteni și au auzit despre Centrul de Excelență pentru Inițierea Tinerilor în Cercetare, fondat la ICPECA, acum 3 ani, de către Mircea Ignat. 
Anul acesta clubul tinerilor cercetători își extinde aria de acțiune la Ploiești, Piatra Neamț și Suceava cu noi teme de cercetare pe care tinerii elevi de liceu le vor prezenta la competițiile naționale și internaționale. 
Concurs First Step este organizat de Lumina Instituții de Învățământ în colaborare cu organizații naționale și internaționale. Este cel mai îndrăgit concurs de proiecte legate de Știință, Tehnică și Design, premergator Olimpiadelor Internaționale de Proiecte. Misiunea acestui concurs este de a motiva elevii sa pregătească proiecte legate de știință și tehnologie, pentru a găsi soluțiile cele mai bune, sau pentru a trage un semnal de alarmă pentru conservarea energiei și a mediului înconjurător.
 
Interviu cu Serghei Ulian, Andrei Ionescu și Mircea Ignat coordonatorul Centrului de Excelență pentru Inițierea Tinerilor în Cercetare.