Idei în nocturnă. Izvoare de filosofie – Un profil de cărturar. Valeriu Râpeanu la 85 de ani
30 September 2016
Ziua Naţională a R.P. Chineze: ambasadorul Xu Feihong despre relaţiile culturale cu România
1 October 2016

Memoriile unei case – Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck

Muzeul Municipiului Bucureşti invită familiile cu copii de 7-10 ani la activităţile din programul „Memoriile unei case – Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck”
 
Coordonator activităţi: Irina Cangeopol, împreună cu Iulia Iordan
 
     Vom asculta povești despre viața unei familii de artiști din Bucureștii începutului de secol XX, într-o casă în care jocurile de copii erau acompaniate de sunetul loviturilor de daltă ce răzbăteau din atelierul tatălui-sculptor și de mirosul de ulei de in revărsându-se din atelierul de pictură al mamei.
    
Ne vom preumbla pașii prin cotloanele acestei case, vom examina cu atenție fațada de un roșu englezesc încrustată din loc în loc cu mici reliefuri din marmură albă, vom privi îndelung tavanul și pereții salonului decorat de Cecilia Cuţescu-Storck cu superbe fresce, căutând cu ochi de detectiv indicii care să ne povestească mai multe din cele ce s-au petrecut în această casă. Ne vom lipi urechea de pereți și aceștia ne vor șopti crâmpeie din memoriile ei secrete.
     Pentru această expediție înapoi în timp ne vom echipa corespunzător, cu blocuri de schițe și creioane pentru desen, ne vom lăsa inspirați de frumoasele obiecte de artă din colecția soților Storck, le vom transcrie în schițele noastre, vom nota fraze care ne vin în minte, ne vom juca cu imagini și cuvinte, vom fi pentru câteva ore artiști plastici și caligrafi.
    
Vom făuri împreună, părinți și copii, o carte. Vom fi o mare echipă, urmând exemplul familiei de artiști care a locuit această superbă casă.
Calendar :

Duminică, 2 octombrie 2016, ora 10.30
Duminică, 9 octombrie 2016, ora 10.30
Duminică, 16 octombrie 2016, ora 10.30
Programări la adresa de e-mail: horia.iova@muzeulbucurestiului.ro sau la numărul de telefon: 0372.892.980
Taxa de participare (include materialele folosite şi accesul în muzeu): 10 lei / copil / atelier
Adulţii achiziţionează biletul de intrare în muzeu: 5 lei

Adresa Muzeului Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck: Str. Vasile Alecsandri nr. 16, sector 1, București