Actrița Aimee Iacobescu a murit
27 March 2018
Filmul de artă de astăzi este „Out of Africa“, regizat, în 1985, de Sydney Pollack.
27 March 2018

Microistoria. Povești adevărate spuse pe viu. – Ediția a doua

Teatrul Naţional Radiofonic oferă de astăzi, 27 martie 2018, o nouă colecţie de poveşti adevărate spuse pe viu, rezultate din parteneriatul cu ARPAS (Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului) în proiectul Microistoria – România 100. Poveşti adevărate spuse pe viu. Le ascultaţi pe site-ul www.eteatru.ro în secţiunea Colecţii, Microistoria- România 100.Poveşti adevărate spuse pe viu.  Versiunea radiofonică a poveştilor conţine pe lângă poveste şi interviul cu  participanţii la proiect. Audiţie plăcută!

Proiectul Microistoria. Povești adevărate spuse pe viu arhivează poveștile oamenilor obișnuiți, spuse live chiar de ei, poveşti capabile să-i inspire și pe alții. La această ediţie a proiectului, oameni din toate categoriile sociale, etnice, de vârstă și de gen care trăiesc azi în România povestesc live pe scenă o întâmplare din timpul perioadei de tranziție care le-a marcat viața. Fiecare poveste e adevărată și fiecare voce care o spune este autentică, deci prezentarea cu public a poveştilor se plasează între documentar și teatru. Rezultă o imagine a României, așa cum arată ea astăzi, după 100 de ani de existență. Poveștile spuse în finalele celor două etape ale proiectului (4 octombrie 2017, 5 martie 2018, ARCUB Bucureşti) pot fi vizionate online la www.microistoria.ro

Proiectul Microistoria este produs de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, în parteneriat cu Teatrul Național Radiofonic, cu sprijinul ARCUB și unteatru. Proiect finanțat de AFCN.

Concept și curatoriere: Cristina Modreanu/ Echipă: Florentina Bratfanof (directoare de casting), Lucian Iordan (video), Peter Kerek (regie), Paul Dunca (MC), Ioana Gonțea (coordonatoare de proiect), Oana Cristea-Grigorescu (coordonatoare echipa radio), Bianca Boitan-Rusu (coordonatoare PR), Alexandra Pascu (asistentă producție), Adi Bulboacă (foto).   

Website: www.microistoria.ro, http://www.eteatru.ro/#art-index/microistoria-romania-100-povesti-adevarate-spuse-pe-viu/4561

Facebook: www.facebook.com/Microistoria

Facebook event: www.facebook.com/events/2024546814459497/