Calendarul Evaluărilor Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a a fost publicat în Monitorul Oficial
13 October 2021
Educația pentru mediu
14 October 2021

Ministrul Educației reacționează la propunerea DSP Ilfov privind trecerea școlilor în online 

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a propus ca, începând de luni,  toate școlile din județ să funcționeze în regim online. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a reacționat la această propunere prin intermediul unei declarații.

Declarație :

DSP IF își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din IF!

1. Sunt școli în localități din mediul rural în care rata de infectare este mică (diferit față de școlile din localitățile în care rata de infectare este foarte mare).
2. Sunt școli foarte aglomerate în care se învață în 2-3 schimburi, cu un nr maxim de elevi in clasă și sunt școli în care se învață într-un singur schimb, cu un nr mic de elevi în clasă.
3. Sunt școli în care nu este niciun caz de infectare in rândul elevilor și profesorilor și sunt școli în care sunt zeci de cazuri de infectare.
4. NU exista cadru legal pentru trecere generalizată/nediferențiată in online la nivelul unui județ; decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de  învățământ  .
5. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU!
6. Nu avem cunoștință  ca DSP să fi făcut anchetă epidemiologică la nivelul fiecăreia dintre cele 270 de unități de  învățământ  din IF.
În concluzie, solicitarea DSP IF a fost făcută în afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfășurării procesului de învățământ   și perturbând funcționarea mecanismelor administrative de gestionare a situației in starea de alertă.