O victorie a socialismului, de Dan Manolache
23 March 2019
În vizor, arta contemporană
29 March 2019

Mission impossible: Fallout- un action ce reinventează atributele epice ale francizei- de Michaela Platon

Orice ar spune pricinoşii, nu ne mai săturam să-l urmărim pe Ethan/Tom – Hunt/Cruise, care este în mare formă fizică şi încă ne fascinează în postura de super agent secret. Şi chiar dacă pornim de la un dat apriori- că omul e aşa de deştept şi de profesionist încât este aproape nemuritor- tot îl urmărim cu sufletul la gură în această nouă misiune imposibilă în care acţiunea e altoita cu ceva mişcare fast & furious+ Bond, pe care de ieri o putem vedea pe HBO.

Aflaţi la ce-a de-a patra colaborare, Tom Cruise şi regizorul/scenarist Christopher McQuarrie- care au lucrat excelent şi la Valkyriein 2008, Jack Reacher în 2012 şi Edge of Tomorrow anul trecut – fac un tandem redutabil de-acum, livrându-ne genul de win-win situation: un actor de calibru bine plasat în rol + un regizor de talent care îl exploatează la adevărata lui valoare.

Îmbinând scene de acţiune unice, pigmentandu-le cu puţin umor implicit, cumulând parcă tot ce ne place la această franciză, nouă misiune imposibilă ne oferă adrenalina din belşug şi chiar dacă nu are multe întorsături din condei, ne ţine în tensiune şi ne exalta , ca un film de acţiune bine gândit, bine jucat şi bine condus ce este. Şi deşi ar fi părut greu de crezut că după Ghost Protocol , seria va putea să crească valoric, iată că reinventând toate atributele epice uzitate până acum, şi mai ales aducând o distribuţie foarte bine gândită, acest lucru a devenit posibil.

Iar când lui Tom Cruise îi faci o echipă ai cărei membri sunt Jeremy Renner( el însuşi protagonist de action movie), Alec Baldwin ( fermecător cum numai el ştie să fie orice rol ar juca), Simon Pegg ( nostim şi mai mult decât agreabil) şi Ving Rhames ( unic în felul lui ) , lucrurile nu pot decât să meargă bine. Lor li se adăugă – Rebecca Ferguson, suedeza cu o frumuseţe specială şi o charismă de luat în consideraţie, căreia partitura din precedenta Misiune i-a deschis drumul spre roluri de substanţă, care să o pună în valoare şi să o provoace.

Cât despre Tom, cu această nouă aventură imposibilă, pare să-şi consolideze statutul de cel mai mare action star, şi ne creează deja un orizont al aşteptărilor pentru urmatoarea parte a francizei, care va să vină.

Şi fie că eşti, fie că nu eşti fan al filmelor de acest gen, acest Mission: Imposible devine o lectură cinematografică aproape obligatorie, pentru că o să vă placă într-un mod absolut. Aşadar nu rataţi sub nici o formă filmul caci e plin se suspans şi acţiune și o să vă ţină în chingi până la final!