TNRS joacă spectacolul „Familii” în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru Artiști” organizată de UNITER
26 March 2019
Teatrelli organizează un atelier-casting gratuit pentru actori coordonat de Florin Fieroiu, unul dintre cei mai importanți și aclamați coregrafi români
26 March 2019

MOLIÈRE | ERÉILOM, în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști”, de Ziua Mondială a Teatrului

Teatrul Nottara sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului, pe 27 martie, alăturându-se Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști” organizată de UNITER, cu spectacolul MOLIÈRE | ERÉILOM, în regia lui Roman Feodori.

Campania Națională „Artiștii pentru Artiști”, inițiată în 2002, este un proiect organizat de UNITER în sprijinul artiștilor români cu probleme grave de sănătate sau existență. Banii încasați din vânzarea de bilete vor fi direcționați către Fondul de Solidaritate Teatrală, de unde vor pleca mai departe către artiști din toată țara, care trec printr-o perioadă dificilă a vieții lor.

Spectacolul MOLIÈRE | ERÉILOM este un spectacol unic în peisajul teatral românesc, făcând din regele dramaturgiei universal un personaj în sine: Molière continuă să fie unul dintre cei mai montați dramaturgi, dar prea puțin, pe nedrept, se vorbește despre Molière însuși, a cărui viață pare desprinsă dintr-una din piesele sale. Falsitatea, lăcomia, fariseismul, oportunismul, nimic nu a scăpat neatins de privirea sa ironică, prin care încerca să facă din lumea în care trăia un loc mai primitor, mai blând. Un mesaj către toleranță și armonie, ce străbate secolele și rămâne actual, și care merită accentuat de Ziua Mondială a Teatrului.

„Când am înţeles că teatrul este o patrie în sine, un imens teritoriu ce cuprinde lumea toată, a luat naştere înlăuntrul meu o hotărâre, care era totodată o eliberare: nu trebuie să te depărtezi, nici să te mişti din locul unde te afli, nu trebuie să fugi şi nici să te deplasezi. Publicul este acolo unde exişti tu. Acolo îţi sunt alături colegii de care ai nevoie. Acolo, în afara căminului tău, se găseşte toată realitatea ta zilnică, opacă şi impenetrabilă. Şi-atunci lucrezi din aparenta imobilitate în care te afli, pentru a construi una dintre cele mai măreţe călătorii, ca să refaci Odiseea, legendara călătorie a argonauţilor: eşti un călător imobil care nu încetează să accelereze densitatea şi rigiditatea lumii tale reale”, a declarat regizorul cubanez Carlos Celdrán în mesajul international pentru Ziua Mondială a Teatrului. O asttfel de Odisee vă dorim și dvs., spectatorilor, alături de Molière și de trupa sa.

MOLIÈRE | ERÉILOM, după Jean-Baptiste Molière și Mihail Bulgakov

Regia: Roman Feodori

Distribuția: Şerban Gomoi, Rareș Andrici, Vlad Bălan, Răzvan Bănică, Dani Popescu,Crenguţa Hariton, Cristina Juncu, Ada Navrot, Isabela Neamțu, Filip Ristovski, Mihaela Subţirică, Sorina Ştefănescu, Laura Vasiliu

Muzica: Tibor Cári

Scenografia: Olga Nikitina

Coregrafia: Aleksandr Andriașkin

Asistenţa de regie: Iulia Grigoriu

Traducerea şi adaptarea: Raluca Rădulescu

Light-design: Taras Mihalevski