“Silent creatures”, un album de Iulian Ignat, despre sublimul feminin, între alb și negru, în liniște
21 January 2021
„Couleurs roumaines” la Fragonard
21 January 2021

Muzeul Municipiului București – muzică, poezie și intrare liberă la muzee, de Ziua Unirii Principatelor Române

Muzeul Municipiului București oferă publicului duminică, 24 ianuarie 2021, de la ora 18.00, un spectacol special, reîntâlnirea online cu Arlinda Morava – soprană, Adriana Alexandru – pian și Theodora Stanciu – actriță. În program: Cântece și poezii patriotice cunoscute, piese de folclor și arii din operete românești, doar pe pagina de Facebook a #MMB.

De asemenea, Muzeul Municipiului București oferă acces gratuit duminică, 24 ianuarie 2021, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Astfel, intrarea va fi liberă duminică pe parcursul întregii zile la toate muzeele și casele memoriale din structura MMB deschise în acest moment, respectiv Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul George Severeanu, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, Muzeul Victor Babeș, Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici și Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

Capodopere de secol XIX semnate de Theodor Aman, pictură murală cu scene istorice și piese de mobilier sculptat pot fi admirate în prima locuință-atelier din București, construită chiar după planurile maestrului; Muzeul George Severeanu oferă o selecție dintre cele 3000 de obiecte arheologice şi peste 9000 de monede din colecția doctorului, alături de obiecte de mobilier și obiecte personale care adaugă proiectului o extensie memorială; la Muzeul Nicolae Minovici putem vedea obiectele de artă populară din colecția Doctorului Nicolae Minovici, prima colecție de acest gen din spațiul românesc, în care erau reprezentate toate regiunile țării și microexpoziția: Stilul Biedermeier, sec. XIX-XX (până pe 31 ianuarie 2021);

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck cuprinde lucrări de sculptură, pictură, desene în tuș și cărbune, pasteluri, acuarele și guașe, adăpostite într-o bijuterie arhitecturală a Bucureştiului, ce a servit drept atelier unei familii de mari artiști, iar Colecția Artă Ligia și Pompiliu Macovei cuprinde tablouri semnate de mari pictori români precum Pallady, Maxy și Ţuculescu și lucrări ale Ligiei Macovei, alături de obiecte de sticlărie şi diverse artefacte din toate colţurile lumii, oferă o bogată călătorie culturală. Acestea sunt doar câteva sugestii pentru o zi de duminică.

Detalii despre aceste muzee din structura MMB: http://muzeulbucurestiului.ro/muzee.
Informații despre expozițiile permanente și tematice care pot fi vizitate: http://muzeulbucurestiului.ro/expozitii,
http://muzeulbucurestiului.ro/expozitii-tematice.

Proiectele expoziționale ale anului 2021 la Muzeul Municipiului București la care publicul este invitat să participe sunt: http://muzeulbucurestiului.ro/proiectele-expozitionale-ale-anului-2021-la-muzeul-municipiului-bucuresti/.