Oratoriul bizantin de Crăciun de Paul Constantinescu, prezentat de Filarmonica „George Enescu”, în ajunul Nașterii Domnului
22 December 2020
Recomandări culturale – miercuri, 23 decembrie 2020
23 December 2020

Muzica ne aduce împreună! Recital dedicat personalului medical care duce greul crizei sanitare

Curajul, dedicația și efortul susținut al cadrelor medicale și al echipelor implicate în rezolvarea crizei sanitare este demn de a fi celebrat prin muzica ce aduce oamenii mereu împreună, cu speranță și armonie.

De aceea, Fundația Calea Victoriei, alături de Canal 33, oferă în perioada Sărbătorilor de iarnă un dar muzical publicului de toate vârstele, din țară și din diaspora, dedicat medicilor și personalului medical care, în această perioadă provocatoare, lucrează intens pentru a ne proteja și a-i îngriji pe cei care au nevoie.

Recitalul de arii și duete din opere celebre în interpretarea unor tineri muzicieni români și va fi
difuzat pe data de 24 decembrie, de la ora 20:00, pe Canal 33.

Muzica clasică ne oferă curaj, bucurie și reverie, dincolo de timp și spațiu, prin talentul și geniul unor compozitori celebri: Mozart, Verdi, Strauss, Rachmaninov sau Rossini. Ariile și duetele celebre sunt intepretate de patru muzicieni tineri și talentați, artiști ai scenei lirice, soprana Andreea Novac, soprana Mădălina Barbu, baritonul Alexandru Constantin, acompaniați de pianistul Ștefan Iliescu. Acest regal de fragmente din opere celebre a fost înregistrat de echipa Canal 33, pentru a putea ajunge în casele tuturor celor care doresc să guste farmecul muzicii clasice.

Recitalul prezentat publicului se derulează în decorul elegant, încărcat de istorie și cu o acustică specială din salonul de la Palatul Mogoșoaia, clădire emblematică construită de Constantin Brâncoveanu și restaurată, în forma actuală, de Martha Bibescu.

Evenimentul poate fi urmărit și în reluare pe 25 decembrie, ora 20:00, pe 26 decembrie, ora 21:00 și pe 27 decembrie, ora 21:00.