Născut în România cu poetul Robert Șerban. Despre un pariu și un experiment
9 October 2021
Născut în România: Sorin Lucian Puia, posesorul celei mai mari colecții private de cochilii din România – sâmbătă, 23 octombrie, ora 16
23 October 2021

Născut in România – 16 si 17 octombrie 2021 – Călătorie în jurul omului 

 

Călătorie în jurul omului este cea mai recentă carte a lui Alexandru Stermin, apărută la Editura Humanits (https://humanitas.ro/humanitas/carte/calatorie-in-jurul-omului). Călătoria mea n-a avut un scop, ci, în sine, a fost un scop: experiența ei, spune Alexandru Stermin în povestirile sale, spuse la Născut în România, sâmbata, 16 octombrie a.c. și duminică, 17 octombrie a.c., când vă invit să urmăriți fragmente din întâlnirea organizată live pe facebook marți, 12 octombrie a.c., de Editura Humanitas  (https://www.facebook.com/watch/live/?ref=search&v=583362683081320) prilejuită de lansarea cărții.
La Născut în România, la Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural, de la 16.00 la 16.30, realizator Corina Negrea
Alexandru Stermin este biolog și explorator.
Predă la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș‑Bolyai cursuri de anatomia comparată a vertebratelor, etologie, bioetică și ecologie umană, este licențiat în biologie și teologie si are un masterat în filozofie.

A participat la expediții în jungla Americii de Sud și în Siberia, a fost bursier la Universitatea din Greifswald și la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro. Se implică activ în popularizarea științei și conservarea naturii si scrie articole în revistele Sinteza și National Geographic.

În 2021 a primit Premiul de Excelență din partea Universității Babeș‑Bolyai, pentru implicarea culturală și deschiderea spre comunitate.

În 2017 și-a lansat prima carte, Jurnalul unui ornitolog iar anul acesta, in urma ultimei sale expeditii, Călătorie in jurul omului , publicata (recent)la Editura Humanitas:

17 octombrie 2021

16 octombrie 2021