Născut în România cu expertul neonatolog și psihologul Georgeta Sultana
23 January 2021
Născut în România, duminică, 31 ianuarie 2021, ora 16.00 – Invitat: prof. univ. dr. Matei Georgescu, psihanalist
28 January 2021

Născut în România: Anca Negescu, antreprenoare: “Viaţa este o continuă supriză, o continuă transformare”

 

Managerul și curatorul de artă contemporană Anca Negescu este fondatoarea primei galerii de bijuterie contemporană din România, POD, Place Of Display și a brandului de bijuterii Curandera.

Galeria Place Of Display se află în București și găzduiește expoziții tematice și temporare și aduce în atenţia celor interesaţi de frumos, de tehnici îndrăzneţe şi de eleganţă, bijuterii contemporane create de designeri români și străini.

Designul bijuteriilor Curandera este realizat de Anca Negescu, magazinul online al brandului fiind lansat în plină pandemie. Iată un fragment din mărturisirile antreprenoarei, invitată la „Născut în România”, pe 24 ianuarie 2021, începând cu ora 16.00:

„În calitate de curator și iubitoare de artă, am crescut admirând și promovând lucrările altor artiști. Într-o zi, am început să-mi desenez propriile povești și sentimente într-un mod foarte schematic și așa s-au născut bijuteriile Curandera. În limba spaniolă, Curandera înseamnă vindecătoare. La feminin. Este o invitație de a explora puterea vindecătoare a iubirii, a poveștilor și a naturii.”

Anca Negescu ne împărtăşeste în convorbirea de aproximativ 30 de minute, povestea evoluţiei ei umane şi profesionale, cu accent pe ultimii zece ani:

“Viața este o continuă surpriză, o continuă transformare. Nicio etapă profesională nu a durat foarte mult, fiecare perioadă modelându-mă și conducându-mă la următoarea. Nu a fost neapărat o alegere, ci mai degrabă parcursul pe care l-am avut până acum și care a venit de la sine. Privind în urmă, înțeleg că tot ceea ce am învățat în timpul studiilor și al fiecărui proiect în parte a contribuit la abilitățile pe care le-am dezvoltat, experiențe fără de care nu aș putea să fac ceea ce fac în prezent.”

Pentru că în România se găsesc prea puţini manageri axaţi pe segmentul artă, observaţiile Ancăi Negescu, dinăuntrul acestei meserii, devin extreme de importante.

Realizatoare Roxana Păsculescu