Născut în România: China sau despre supraviețuirea prin milenii, cu prof. Florentina Vișan
1 August 2021
Născut în România: Invitat, poetul și prozatorul Andrei Mocuța sâmbătă, 7 august 2021, ora 18:00
6 August 2021

Născut în România cu Mădălina Ilie, fondatoarea startup-ului care a creat Reebo, prima imprimantă alimentară 3D (8.08.2021, ora 18.00)

Despre alimentație corectă, despre mâncarea sănătoasă ușor de obținut, despre sustenabilitate, dar și despre necesitatea de a reduce risipa alimentară se vorbește mult. De asemenea se fac eforturi pentru a atinge aceste obiective în întreaga lume.

În 2018, Mădălina Ilie, o tânără antreprenoare româncă, vine, împreună cu echipa ei, cu o  idee care poate schimba tehnologii, dar și obișnuințe de consum și mentalități.

Startup-ul românesc Manna Foods Solutions, fondat de Mădălina, lucrează la o tehnologie inovatoare care poate revoluționa industria alimentară: prima imprimantă alimentară 3D concepută să funcționeze în sistem vending-machine, similar automatelor de cafea sau produse ambalate. Reebo, imprimanta 3D creată în România, este concepută să creeze prăjituri și sandwich-uri „ready-to-eat”, personalizate și controlate caloric de consumator, în mai puțin de 2 minute.

‘’Este un startup care dorește și dezvoltă inovație alimentară, tehnologie și produs, însă cu precădere suntem focalizați pe proiecte inovative care pot avea nu doar un impact în industria alimentară, ci și un impact social și climatic, adică pe o linie de producție ele să utilizeze cât mai mult din materia primă, într-un mod cât mai eficient energetic și nu numai. Reebo este unul dintre aceste proiecte’’, spune Mădălina Ilie, care este invitata emisiunii Născut în România pe 8 august 2021, de la ora 18.00, la Radio România Cultural. Realizator: Anamaria Spătaru.

Foto: arhiva Manna Foods Solutions

Reluare din 22 mai 2021