Născut in România – 16 mai 2021 – Cercetarea o faci cu scopul de a genera cunoaștere, de a genera rezultate bune și de a avansa știința. Cercetarea poate să ducă la alte rezultate decât te-ai aștepta! Din păcate, în România, finanțarea cercetării este infimă! Nici nu știu ce mai reprezintă cercetarea pentru societatea românească așa cum este finanțată acum!…. 
14 May 2021
Născut în România, duminică, 23 mai 2021, ora 16 – invitat: conf. univ. dr. Sebastian Grama, de la Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti, fondator şi preşedinte al Asociaţiei Culturale HESTUGMA
21 May 2021

Născut în România cu Mădălina Ilie, fondatoarea startup-ului care a creat Reebo, prima imprimantă alimentară 3D concepută să funcționeze în sistem vending-machine (22 mai 2021, ora 16.00)

Despre alimentație corectă, despre mâncarea sănătoasă ușor de obținut, despre sustenabilitate, dar și despre necesitatea de a reduce risipa alimentară se vorbește mult. De asemenea se fac eforturi pentru a atinge aceste obiective în întreaga lume.

În 2018, Mădălina Ilie, o tânără antreprenoare româncă, vine, împreună cu echipa ei, cu o  idee care poate schimba tehnologii, dar și obișnuințe de consum și mentalități.

Startup-ul românesc Manna Foods Solutions, fondat de Mădălina, lucrează la o tehnologie inovatoare care poate revoluționa industria alimentară: prima imprimantă alimentară 3D concepută să funcționeze în sistem vending-machine, similar automatelor de cafea sau produse ambalate. Reebo, imprimanta 3D creată în România, este concepută să creeze prăjituri și sandwich-uri „ready-to-eat”, personalizate și controlate caloric de consumator, în mai puțin de 2 minute.

‘’Este un startup care dorește și dezvoltă inovație alimentară, tehnologie și produs, însă cu precădere suntem focalizați pe proiecte inovative care pot avea nu doar un impact în industria alimentară, ci și un impact social și climatic, adică pe o linie de producție ele să utilizeze cât mai mult din materia primă, într-un mod cât mai eficient energetic și nu numai. Reebo este unul dintre aceste proiecte’’, spune Mădălina Ilie, care este invitata emisiunii Născut în România pe 22 mai 2021, de la ora 16.00, la Radio România Cultural. Realizator: Anamaria Spătaru.

Foto: arhiva Manna Foods Solutions