Născut în România: Invitată, Iolanda Petrescu, prim-balerină la Teatrul Național de Operetă “Ion Dacian”, directoarea Academiei de dans “Ballet Art” din București
3 October 2021
Născut în România cu poetul Robert Șerban. Despre un pariu și un experiment
9 October 2021

Născut în România – Sorina Vazelina: “Graficianul trebuie să fie un bun comunicator al societății sale” – duminică, 10 octombrie 2021, ora 16.00

 

Pe graficiana Sorina Vazelina am cunoscut-o inițial, răsfoind cartea ”Haiku Siberian”; ulterior, vorbind cu ea despre cerințele acestei cărți, am înțeles că ceea ce era cândva ilustrație de carte, a căpătat în zilele noastre valențe atât de noi și atât de uimitoare, încât …este destul de dificil să spui cu ce se ocupă graphic-designer-ul sau mai bine spus, ce anume nu intră în sfera de activitate a acestuia.

Dialogul cu Sorina Vazelina ne poartă în copilăria și adolescența artistei, dar ne aduce în prezentul ei încărcat de proiecte și de direcții,  semnalându-ne chiar viitorul.

Iată o mărturisire edificatoare a invitatei noastre de duminică, 10 octombrie 2021, ora 16.00, la ”Născut în România”:

”Desenez de mică, nu am ales neapărat să fac asta, e cam singura metodă prin care reușesc uneori să înțeleg lumea în care trăim. Am început ca designer- grafic, m-am format ca ilustrator pe proiecte editoriale și am ajuns să public benzi desenate pe subiecte istorice, sociale, câteodată politice. Aleg să lucrez cu copiii în cadrul workshop-urilor, deoarece cred că benzile desenate vorbesc pe limba nevoilor viitorului, comprimând informația și în răvașe vizuale. Marshall McLuhan vedea clar cum educația rămâne în urma entertainment-ului, iar arta cred că posedă capacitatea de a transforma felul în care învățăm unii de la alții, și poate că de-asta continui să fac ceea ce fac :)”

Interviul cu Sorina Vazelina ne invită în universul acesteia, cu inflexiuni proaspete și emoționante.

Realizatoare Roxana Păsculescu
agenda imagini: fotografii furnizate de Sorina Vazelina