Născut în România: Invitat, scriitorul Mihai Buzea
5 June 2022
Născut în România cu pianistul Cadmiel Boţac, laureat al concursului Moștenitorii României Muzicale (11 iunie 2022, ora 16.00)
11 June 2022

Născut în România: Interviu cu Brândușa Bontea, artist vizual – O existență fundamentată pe artă, duminică, 12 iunie 2022, ora 16:00

Brândușa Bontea, invitata ediției ”Născut în România” din 12 iunie 2022, ora 16.00 este o graficiană activă, prezentă constant pe simeze, fie în cadrul expozițiilor de grup organizate de Uniunea Artiștilor Plastici din România, fie chiar cu expoziții personale de anvergură.

Artista s-a născut la Bacău, dar până la optsprezece ani a trăit și învățat la Piatra Neamț. După finalizarea studiilor liceale, fiind atrasă de artă, se stabilește la București, dorindu-și foarte mult să devină studentă la Academia de Arte București. Cursurile universitare, absolvite în anul 1998 o pun în legătură directă cu doi importanți graficieni, profesori în perioada aceea la academia bucureșteană: Nistor Coita și Nicolae Aurel Alexi.

Interviul nostru sub auspiciile emisiunii ”Născut în România” oferă o perspectivă asupra școlii de artă din Capitală și nu în ultimul rând, descoperă ascultătorului diverse fațete asupra receptării artelor în prezent.

Brândușa Bontea și-a construit o existență bazată pe artă, împărțindu-și orele și zilele între timpul petrecut pe șantiere, realizând de circa douăzeci de ani, amenajări interioare și lucrul în atelier, care îi consolidează o viziune estetică prin care s-a făcut deja cunoscută în spațiul artelor plastice contemporane.

Realizatoare Roxana Păsculescu