Născut în România: Feminitatea ‒ între teologia icoanei şi asprimea dojoului, sîmbătă, 7.05.2022, ora 16:00
5 May 2022
Născut în România – 14 și 15 mai 2022 – Maria Georgescu: HIV a fost ca un revelator, în toată lumea, care a arătat hibele sistemului de sănătate dar și ale societății, în general
13 May 2022

Născut în România: Invitat, scriitorul și profesorul Adrian G. Romila

Adrian G. Romila și-a dorit o carieră pe mare, a făcut de aceea Liceul de Marină militară din Constanța visînd să călătorească o viață pe mări și oceane, dar realitatea dură a unei asemenea vieți l-a trezit și s-a întors la cărți, de unde pornise pasiunea lui. Astăzi e profesor de literatură la Piatra Neamț, orașul său natal, și un foarte bun prozator și eseist. Din pasiunea veche a rămas construcția de machete de corăbii, de care casa îi este plină, dar și trecerea acestei pasiuni în cărțile pe care le scrie.
Spune că nu și-a dorit să plece din România, cariera unui scriitor legat de limba țării sale se poate clădi cel mai bine acasă. Corăbiile pleacă în depărtări, dar se întorc de fiecare dată.
Adrian G. Romila ne vorbește la Născut în România despre aventurile scrisului și ale căutărilor în existența unui scriitor.
Realizator: Georgeta Draghici