Născut în România: Fascinaţia naturii Invitat: jurnalistul şi scriitorul Mihai Ogrinji – sîmbătă, 1.10.2022,16.00
28 September 2022
Născut în România cu judecătoarea României la CEDO, Iulia MOTOC, despre o decizie istorică privitoare la hărțuirea sexuală la locul de muncă sâmbătă, 8 octombrie 2022, de la ora 16:00
8 October 2022

Născut în Romania: Invitata, Simona Corlan-Ioan, prof.univ. dr, la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, scriitor şi diplomat

10 ani de diplomaţie în Africa, între 2006 şi 2016

 

O experienţă fascinantă, pe care a trăit-o datorită curiozităţii din copilărie pentru lumea Africii. Mai întîi a studiat Africa din perspectiva istoricului, cu stagii de cercetare în Franţa în anii 1990, apoi cu o teză de doctorat despre  imaginea Africii în Franţa secolului al XIX lea, cu multe studii şi volume dedicate acestui continent şi imaginii lui în Europa.

 

În perioada în care a fost ambasador al României în Africa a descoperit că Africa imaginară nu seamănă cu cea reală. A învăţat în fiecare zi cîte ceva despre Africa şi şi-a propus să refacă relaţiile României cu Africa, să aducă diplomaţia românească la acelaşi nivel cu diplomaţia europeană.

Din 2017 conduce Institutul de Studii Africane la Universitatea din Bucureşti, iar din 2020 este titular al Catedrei Senghor, a Univ Bucureşti.
Realizator Georgeta Drăghici