Unteatru de copii vă invită la spectacolul și Atelierul de street Art „În față la O12”
18 September 2019
In memoriam – Viața lui Ducu, povestită de Alexandru Darie
18 September 2019

Noua stagiune se deschide la MiniREACTOR cu o premieră

Dacă a început școala, începe și noua stagiune MiniREACTOR, și nu oricum, ci cu o premieră stelară: Despre stele de Ana Cucu-Popescu, în regia Deliei Gavlițchi. Spectacolul vorbește despre prietenie, preconcepții și reguli care uneori merită să fie încălcate și va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 11.

Programul lunii septembrie continuă cu De ce îi e frică întunericului?, o adaptare de Brîndușa Ban și Diana Dragoș a poveștilor cuprinse în cartea „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? … și alte 10 întrebări fantastice” de Adina Rosetti.

Octombrie e o lună plină, cu spectacole pentru cei mici în fiecare sâmbătă, de la ora 11. SPUFF deschide programul, un spectacol cu baloane de săpun și lumi fantastice, în care orice e posibil. Urmează Micul Prinț, clasica poveste despre călătorul venit de pe altă planetă în căutare de oi desenate și vulpi neîmblânzite. Nici Madame Pové nu lipsește din această revedere, revenind pentru o întâlnire cu Familia Timp, în data de 19 octombrie. Luna octombrie se încheie cu Forme, un spectacol pentru cei mai tineri spectatori ai MiniREACTOR, ocazie de a învăța într-un mod plăcut diferența dintre un cerc și un pătrat.

PROGRAMUL DETALIAT AL LUNILOR SEPTEMBRIE-OCTOMBRIE

DESPRE STELE | Premieră

Sâmbătă, 21 septembrie | ora 11:00

Cu: Andreea Ajtai și Cătălin Filip

Regia: Delia Gavlițchi

De: Ana Cucu- Popescu

Scenografia: Tomos Tunde

Muzica: Ichim Anchidin Maximilian

Asistent Regie: Irisz Kovacs

Light Design: Bianco Erdei

În fiecare seară privim stelele, dar cât de mult știm, de fapt, despre ele? Ce ați spune dacă ați afla că, undeva, deasupra norilor, există niște creaturi care sunt responsabile să aducă lumina pe Pământ?

Lum și Echo trăiesc de o eternitate acolo sus, deasupra noastră, și sarcina lor este să aprindă în fiecare seară stelele. Regulile stricte și preconcepțiile, însă, ajung să cauzeze un conflict între cei doi vechi prieteni. Din fericire, lampagiii noștri au parte de un mic imbold din exterior, care îi ajută să vadă lucrurile într-o altă lumină.

Despre stele este un spectacol destinat copiilor 4+ și are ca principale teme toleranța și comunicarea. Povestea lui Lum și Echo este menită să ne reamintească despre importanța prieteniei și că lumina interioară vine întotdeauna din iubire și înțelegere, niciodată din stereotipuri și restricții.

Recomandat copiilor: 4+

DE CE ÎI E FRICĂ ÎNTUNERICULUI?

Sâmbătă, 28 septembrie | ora 11:00

După povești de Adina Rosetti

Dramatizare: Brîndușa Ban

Regia: Diana Dragoș

Cu: Raluca Mara, Alina Mișoc și Adonis Tanța

Spectacolul este o adaptare liberă după textele Adinei Rosetti din cartea „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? … și alte 10 întrebări fantastice” publicată la editura Curtea Veche.

De ce îi e frică întunericului? este o poveste despre prietenie, despre depășirea fricilor și despre încredere. Cei mici vor fi purtați într-o lume colorată a vrăjitoarelor unde vor vedea cum e să cauți neîncetat când îți dorești ceva cu adevărat dar și cum e când cea mai mare frică îți poate deveni cel mai bun prieten.

Spectatorii se vor împrieteni cu Întunericul și vor învăța, alături de personajul principal, că adevărata magie constă în depășirea propriilor frici.
Recomandat copiilor: 4+

Spectacol cu baloane de săpun – SPUFF | spectacol invitat

Sâmbătă, 5 octombrie | ora 11:00

Cu și de: Iulian Lungu

Spuff călătorește într-o lume magică, unde totul devine transparent, fragil și minunat. O lume extraordinară unde totul este posibil, unde bulele de săpun te pot face să zâmbești, să râzi sau să devii copil. Totul începe cu o bulă mică, pentru că personajul nostru știe foarte bine că tot ceea ce este mic poate deveni mare. În lumea lui Spuff totul este magic iar timpul se oprește în loc. Noaptea devine zi iar ziua devine noapte, copii devin marii iar cei mari devin copii.
Spuff este un spectacol magnific care va încânta publicul de toate vârstele.

O producție Silence Theatre

Recomandat copiilor: 3+

MICUL PRINȚ

Sâmbătă, 12 octombrie | ora 11:00

După un roman de Antoine de Saint- Exupery

Regia: Marius Costache

Cu: Raluca Mara, Bianco Erdei, Paul Sebastian Popa

Când un om mare, să zicem un aviator, știe că un desen cu o pălărie nu e o pălărie, ci un șarpe boa care a înghițit un elefant, iar unei flori nu îi mai este frică de tigri și de ghearele lor, înseamnă că vede cu ochii unui copil. Iar când  omul acesta mare acceptă prietenia unei vulpi îmblânzite, înseamnă că un copil, un prinț între copii, se bucură de oaia mititică din lădița desenată de omul cel mare. Și dacă nu vedeți oaia din lădiță, e pentru că ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor. Limpede vezi numai cu inima. Așa ne învață Micul Prinț, care la rândul lui, așa a învățat de la vulpea care a vrut să fie îmblânzită.

Recomandat copiilor: 4+

MADAME POVÉ ȘI FAMILIA TIMP         

Sâmbătă, 19 octombrie | ora 11:00

De: Alexa Băcanu

Regia: Delia Gavlițchi

Cu: Oana Mardare

În spectacolul Madame Pové și Familia Timp căutăm timpul pierdut. Bunicul Timp a dispărut, iar fără el, Madame Pové nu mai poate să-și organizeze poveștile!

Veniți să vedeți cum arată Familia timp, adică Bunicul Timp, Tanti Ora, Nenea Minut și Micuța Secundă, prin ochii doamnei Pové.

Recomandat copiilor: 3+

FORME

Sâmbătă, 26 octombrie| ora 11:00

De: Lorena Copil

Regia: Delia Gavlițchi

Cu: Alina Mișoc, Carina Bunea, George Sfetcu                                                                       

Dragi bunici, părinți, unchi și mătuși când a fost ultima oară când v-ați jucat cu adevărat, așa, cu sufletul plin de voie bună și multă curiozitate? Spectacolul Forme este o joacă, o joacă a celor mari pentru cei mici, unde creăm, sucim și învârtim forme precum linii, triunghiuri, pătrate și pătrățele, cercuri și cerculețe. Ingrediente? Puțină imaginație, o doză de curiozitate, voie bună în exces și minim două bucățele de prieteni. Se amestecă toate bine, bine și iată o nouă lume FORMidabilă pentru copilul tău.

Recomandat copiilor: 2+

—————————-

Bilete: online: www.eventbook.ro

Mai multe detalii despre programul MiniReactor puteți găsi pe pagina noastră de facebook – https://www.facebook.com/mini.reactor sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.